PUTIN JE SATERAN UZA ZID, ZNAMO NJEGOV SLEDEĆI POTEZ! Lažne tvrdnje da bi se opravdali postupci Moskve!


IZVOR: Republika - 22.03.2022 | 07:37


Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da je Vladimir Putin "sateran uza zid" i da njegovi postupci i optužbe ka ukrajinskoj strani u ratu "najavljuju njegov sledeći potez".

Foto: Tanjug/AP
PUTIN JE SATERAN UZA ZID, ZNAMO NJEGOV SLEDEĆI POTEZ! Lažne tvrdnje da bi se opravdali postupci Moskve!

Govoreći na Poslovnom okruglom stolu, Bajden je kazao da ruski predsednik lažno tvrdi da Amerika u Evropi ima biološko i hemijsko oružje.

- Putin je sateran uza zid, i sada priča o novim lažnim uzbunama koje sam postavlja. Među njima su i tvrdnje da mi imamo biološko i hemijsko oružje u Evropi, koje jednostavno nisu tačne - rekao je američki predsednik.

- Rusija takođe nagoveštava da Ukrajina ima biološko i hemijsko oružje, što je jasan znak da sam planira da upotrebi obe vrste oružja - rekao je Bajden.

Vašington i američki saveznici ranije su optužili Rusiju za iznošenje lažnih tvrdnji o programu biološkog oružja u Ukrajini, kojima bi opravdala sopstveno korišćenje takvog oružja.

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je Kijev, ne iznoseći nikakve konkretne dokaze, da planira da izvrši napad hemijskim oružjem na sopstveni narod i da za to optuži Moskvu.