UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Ukrajinski nacisti kažnjavaju sopstveni narod, bičuju gole i vezane ljude, među kojima ŽENE i DECU! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 20.03.2022 | 16:31


Stotine civila kažnjeno je iz različitih "razloga" u Ukrajini, od strane paravojnih grupa i Nacionalne garde.

Foto: Printscreen/Twitter
UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Ukrajinski nacisti kažnjavaju sopstveni narod, bičuju gole i vezane ljude, među kojima ŽENE i DECU! (VIDEO)

Osvanuli su snimci mučenja, ponižavanja odraslih, pa čak i dece i devojčica.

- Ne postoji jasan motiv za ove nezakonite zloupotrebe. Označeni su kao pljačkaši. Ovo uključuje muškarce koji ne žele da se bore, koji su osumnjičeni za ruske simpatije, pljačkaše ili ljude koji traže hranu.

Ne znaju se pravi razlozi, niti koliko dugo su kažnjavani. To je jasno protiv bilo kakvih konvencija o ljudskim pravima. Nema opravdanja.

Videe je teško gledati. Neki ljudi su označeni kao saboteri bez dokaza. Na ukrajinskoj "obali" ima mnogo histerije i paranoje.

Nasilje i zlostavljanja su uobičajeni, tvrdi se na snimku. U poniženjima i mučenjima učestvuju i ukrajinski civili.

Neko je napravio videe, upoređujući jedno od ovih premlaćivanja u Ukrajini sa onim što ISIS radi... Ovo je protiv svakog ljudskog dostojanstva i nema opravdanja.

U Ukrajini, zlostavljanja i mučenja nad civilima su rasprostranjeni širom oblasti pod kontrolom vlade. Paravojna, Nacionalna garda, civili. Svi učesnici zločina protiv ljudskih prava. Muškarci, žene, pa čak i deca su kažnjeni - navodi se u opisima snimaka koji su objavljeni na društvenoj mreži Tviter.

BONUS VIDEO: