PUTIN SE PONOVO OBRATIO: Ruski predsednik pohvalio ujedinjenje s Krimom, pa slučajno izneo crnu prognozu za Rusiju


IZVOR: Tanjug, Republika - 17.03.2022 | 13:03


On se još jednom osvrnuo i na situaciju u Ukrajini.

Foto: youtube.com/printscreen
PUTIN SE PONOVO OBRATIO: Ruski predsednik pohvalio ujedinjenje s Krimom, pa slučajno izneo crnu prognozu za Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin danas se ponovo osvrnuo na rusku invaziju na Ukrajinu, a tom prilikom spomenuo je poluostrvo Krim, koja je Rusija anektirala 2014. godine, ali i priznao da se ruskoj ekonomiji "crno piše".

Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije bila je ispravna i pravovremena odluka, pogledajte samo šta se sada dešava u Donbasu, izjavio je Putin.

On je na skupu o društveno-ekonomskom razvoju Krima i Sevastopolja podsetio kako su tokom teških nedelja februara i marta 2014, stanovnici Krima i Sevastopolja pokazali hrabrost, patriotizam i stali na put neonacistima i radikalima, onima koji su organizovali i izvršili državni udar u Kijevu, prenela je agencija RIA Novosti.

- Ljudi na Krimu i u Sevastopolju nisu se trgnuli, okupili i pobedili. Oni su svesno odabrali da budu zajedno sa Rusijom. Protekle godine su ubedljivo dokazale koliko je taj izbor bio ispravan i pravovremen. Pogledajte samo šta se danas dešava u Donbasu - rekao je Putin.

On je izjavio da nova realnost zahteva da ruska ekonomija prođe kroz strukturalne promene, da će doći da povećanja nezaposlenosti i inflacije i dodao da je cilj vlasti da ih maksimalno smanji.

Ove reči ruskog lidera dolaze nakon jučerašnjih, kada je rekao da Zapad nije uspeo da sprovede "ekonomski blickrig" protiv Rusije.