OPTUŽUJETE RUSIJU, A VI STE SRBIJU ZASULI BOMBAMA?! Moćna poruka Kine odzvanja svetom: Prava pretnja miru je Amerika!! (FOTO)


IZVOR: Republika - 27.02.2022 | 12:09


Kineska ambasada u Moskvi objavila je spisak zemalja koje su se tokom vremena našle na meti američkog bombardovanja u trenutku dok u Ukrajini besni rat.

Foto: Tanjug/AP
OPTUŽUJETE RUSIJU, A VI STE SRBIJU ZASULI BOMBAMA?! Moćna poruka Kine odzvanja svetom: Prava pretnja miru je Amerika!! (FOTO)

Kina je žestoko reagovala na kontinuirane napade na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina zbog intervencije u Ukrajini, pri čemu je zvaničnom Pekingu najviše zasmetala konstatacija Sjedinjenih Američkih Država da je zvanična Moskva agresor.

Te optužbe su, podsetimo, usledile nakon što su prve ruske bombe pale na ukrajinsku teritoriju, nakon čega je gotovo momentalno reagovala ambasada Kine u Rusiji. 

Iz diplomatskog predstavništva su naveli kako je prava pretnja miru u svetu Amerika, a ne Ruska Federacija. 

- Nikad ne zaboravite ko predstavlja pravu pretnju miru - navodi se na tviteru ambasade, na kom je zatim objavljen spisak svih država koje su SAD bombardovale, a među kojima se našla i Jugoslavija, napadnuta 1999. brutalnom akcijom zapadnih saveznika i NATO i to bez saglasnosti Saveta Bezbednosti UN.  

 

 

Inače, Sputnjik podseća da se na Zapadu često zaboravlja u koliko je vojnih intervencija Amerika bila uključena u poslednjih 100 godina, dok je situacija sa Rusijom dijametralno suprotna.