UKRAJINCI SVE LAŽIRALI? Zastrašujući video-zapis obišao svet: POGLEDAJTE KAKO SU SNIMLJENE SCENE NAVODNE PANIKE I BEKSTVA OD RUSA!


IZVOR: Republika - 26.02.2022 | 10:12


Jeziv snimak objavljen je na internetu i pokrenuo je lavinu komentara da li je sve što se dešava na ratom zahvaćenom području zaista tako kakvim se predstavlja u medijima, posebno onim na Zapadu.

Foto: Printscreen
UKRAJINCI SVE LAŽIRALI? Zastrašujući video-zapis obišao svet: POGLEDAJTE KAKO SU SNIMLJENE SCENE NAVODNE PANIKE I BEKSTVA OD RUSA!

Rat u Ukrajini ušao je u treći dan i dok svet u šoku posmatra šta se događa na tlu bivše republike SSSR u pokušaju da zauzme stav prema akcijama sukobljenih strana, u medijima se pojavljuje niz svedočenja, ispovesti, snimaka i fotografija za koje se tvrdi da prikazuju užase koje čine Ukrajinci ili Rusi

Prema napisima medija sa Zapada, Ruska Federacija predvođena predsednikom Vladimirom Putinom apsolutni je agresor i zlikovac, koji je udario na slabijeg, međutim, već nakon tri dana je postalo više nego jasno kako se mnoge optužbe na račun Moskve fabrikuju i montiraju, uključujući i objavljivanje neproverenih, pa i lažnih informacija sa terena. 

A da, kao i u svakom sukobu, niko nije apsolutno nevin, prikazuje i snimak koji se pojavio na internetu, a za koji sajt Breaking updates tvrdi da je nastao u Ukrajini nakon upada ruske vojske na istok bivše republike SSSR. 

Na njemu se vidi kako snimatelji, zajedno sa režiserom i gomilom statista snimaju navodnu paniku i bežanje od "zlih Rusa". 

 

 
$bp("Brid_270121", {"id":"23323","width":"16","height":"9","video":"962810"});

Iako nema potvrde da li je snimak autentičan, mnogi korisnici Tvitera su u komentarima naveli kako se na terenu dešavaju i mnogo gore stvari, te da svedoci navode kako nisu samo ruske snage te koje nanose štetu Ukrajincima, već da je stvarnost mnogo drugačija.

 

- Sve ovo da bi svet video kako su jadni, mali Ukrajinci ugnjetani - glasi samo jedan od mnogobrojnih komentara.