BRITANCI POSLALI KOMANDOSE NA PUTINA, SITUACIJA PRED PUCANJEM! Više od 100 vojnika ubica sletelo u Ukrajinu, u Poljsku iskrcane elitne američke jedinice!


IZVOR: Republika - 07.02.2022 | 11:21


Svet ponovo u strahu da je najcrnji mogući scenario neizbežan, dok je istovremeno nemački Bild objavio navodni detaljan plan Vladimira Putina kako će pokoriti Ukrajinu.

Foto: Youtube/ nzherald.co.nz, Tnajug/AP
BRITANCI POSLALI KOMANDOSE NA PUTINA, SITUACIJA PRED PUCANJEM! Više od 100 vojnika ubica sletelo u Ukrajinu, u Poljsku iskrcane elitne američke jedinice!

Ujedinjeno Kraljevstvo predvođeno premijerom Borisom Džonsonom poslalo je pripadnike specijalnih jedinica ubica SAS u Ukrajinu, na sam prag Ruske Federacije, kako bi bili spremni da u svakom trenutku uđu u rat sa vojskom predsednika Vladimira Putina

To je objavio britanski list San, tvrdeći da je reč o više od 100 vojnika specijalnih britanskih elitnih jedinica, čija je funkcija, kako je navedeno, da pomognu u odbrani bivše republike SSSR u slučaju invazije ruskih oružanih snaga. Međutim, vest i da su se u Poljskoj iskrcali američki vojnici, pripadnici elitne 82. vazdušno-desantne divizije, podstakla je novi strah da je konflikt na Starom kontinentu neizbežan uprkos naporima da se napeti odnosi reše dijalogom.

S tim u vezi je i francuski predsednik Emanuel Makron danas otputovao u Moskvu, ali gomilanje vojnika i provokacija Rusije, ne doprinosi stabilizaciji situacije koja ovako napeta nije bila od Hladnog rata, ocenjuju analitičari. 

- U Ukrajini trenutno rade komandosi SAS, SBS, Specijalnog izviđačkog puka i grupe za podršku specijalnim snagama - potvrdio je i britanski Miror i naveo kako je navodno zadatak jedinica iz Britanije da uvežbavaju pripadnike specijalnih ukrajinskih snaga za potencijalni sukob. 

- Snajperske taktike, obuka pobunjenika i strategije sabotera su deo vežbi - piše Miror i dodaje da je takva akcija usledila nakon navodnih najnovijih obaveštajnih podataka po kojima je šef Kremlja Vladimir Putin nastavio da gomila trupe ka granici sa Ukrajinom, a što Zapad vidi kao uvod u invaziju na tu zemlju. 

Pretgodnih dana se, podsetimo, govorilo i o datumu kada će se to dogoditi, pri čemu se u navodima više puta pojavljivala sredina februara. 

- Ruske snage su trenutno spremne za upad 70 odsto, tako da bi spremne mogle da budu do 15. februara - piše Miror i naglašava kako to znači da je Kijevu ostalo još desetak dana da se spremi za konflikit širokih razmera u kom bi moglo da strana na hiljade ljudi. 

Foto: Youtube/ nzherald.co.nz

Pripadnici SAS su obučeni za sve uslove ratovanja

Izvor iz britanske vojske potvrdio je navode ostrvskih medija i otkrio kako su specijalci premešteni u Ukrajinu nakon što su povučeni sa ratišta u Avganistanu

- Britanci tamo imaju savetodavnu funkciju ukrajinskim vojnicima - naveo je izvor i istakao kako su u pitanju ljudi sa izuzetnim vojnim veštinam.

U međuvremenu, najmanje 1.500 zimsko obučenih britanskih odreda sada se preselilo u Estoniju, čime je broj specijalno obučenih snaga na rubu ruske granice dostigao broj kakav nije viđen u poslednjoj deceniji. Sa dodatnim američkim snagama koje su stigle u Poljsku i Rumuniju, to bi bilo dovoljno za raz neslućenih razmera. 

- Predviđa se da bi u potencijalnom sukobu život izgubilo za veoma kratko vreme čak 50.000 civila - navode britanski portali.  

Podsetimo, Ruska Federacija već nedeljama negira optužbe Zapada i navodi kako je u pitanju samo puko širenje propagande i antiruske histerije, tražečći istovremeno od NATO i SAD pisane bezbednosne garancije o tome da Alijansa prestane da se širi na istok i da prekine uvlačenje novih članica, poput Ukrajine i Gruzije, u svoje redove. Ispostavlja se, međutim, da su ti zahtevi nedopustivi za Vašington. 

Foto: youtube.com/printscreen

Zapadni mediji bruje o ruskoj operaciji u Ukrajini 

Istovremeno, britanski San je preneo i informacije iz navodnih nemačkih obaveštajnih krugova po kojima se u Kremlju već uveliko kuje zavera o invaziju na Ukrajinu i njenom potpunom preuzimanju. Upad b i podrazumevao brzu vojnu akciju, upad u vodeće gradove i njihovo stavljanje pod kontrolu, a zatim aktiviranje tajnih ruskih obaveštajnih ćelija odavno inflitriranih u bivšoj republici SSSR. Njihov zadatak je da u vodećim gradovima postave prorusko vođstvo, a s ciljem udaljavanja Ukrajine od Zapada i njenih težnjih da postane članica EU i NATO. 

- Ruske obaveštajne snage će zatim zauzeti strateške objekte, eliminisati pretnje, regrutovati one koji su spremni da sarađuju i uspostaviti novo rukovodstvo u osvojenim gradovima - navodi nemački Bild. 

Navodni krajlnji cilj akcija koje će se svoditi na uklanjanje aktuelne ukrajinske vlasti jeste organizovanje referenduma na kom će građani u novim okolnostima dati zeleno svetlo da se njihova zemlja pripoji Ruskoj Federaciji.