ANTIVAKSERI NAPALI POLITIČARA ISPRED KUĆE! Razularena masa zasula zagovornika kovid propusnica blatom i kamenjem: UBIĆEMO TE! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 11.01.2022 | 12:05


Zastrašujući incident usledio je nakon najave francuskog predsednika Emanuela Makrona da bi mere koje bi se odnosile na nevakcinisane mogle dodatno da se pooštre.

Foto: Printscreen/Twitter
ANTIVAKSERI NAPALI POLITIČARA ISPRED KUĆE! Razularena masa zasula zagovornika kovid propusnica blatom i kamenjem: UBIĆEMO TE! (VIDEO)

Prava drama odvija se u Francuskoj nakon što je lider te zemlje Emanuel Makron najavio ozbiljan i nikad snažniji obračun sa onima koji odbijaju da se vakcinišu protiv koronavirusa, a prva žrtva takve stroge politike je upravo jedan od predsednikovih saboraca iz vladajuće stranke "Republika u pokretu". 

Reč je o Stefanu Kleru, jednom od najglasnijih zagovornika ozbiljnijih epidemioloških mera usmerenih protiv nevakcinisanih građana, koji je doživeo da ga razularena masa antivaksera napadne ispred sopstvene kuće. 

Naime, besni demonstranti su ga u trenutku kada je izašao na vrata zasuli blatom, kamenicama i algama, te je na jednom snimku zabeleženo kako on pokušava da rukama zaštiti lice od udaraca i eventualnih povreda. Francuski mediji prenose da se taj napad dogodio nakon što je Klero policiji prijavio da je nakon zdušnog zalaganja za uvođenje kovid propusnica dobio pretnje smrću. 

- Očigledno ću pokrenuti sudski postupak. Neki ljudi misle da se ne donose prave odluke. Svi putem pošte dobijamo pretnje smrću, a ovo u jednom trenutku mora da prestane - rekao je Klero za "Frans info".

Francuska ministarka spoljnih poslova Anik Žirarden osudila je napad na Klera, objavivši na Tviteru video incidenta.

 

 

- Napad na Stefana Klera ispred njegove kuće tokom demonstracija protiv zdravstvene propusnice je potpuno neprihvatljiv. Slike su izuzetno šokantne - napisala je ona, prenosi Mondo. 

Inače, među predloženim merama u Francuskoj je i nova zdravstvena propusnica u kojoj se navodi da je dokaz o vakcinaciji obavezan za ulazak u zatvorene javne prostore. Zakonom koji bi mogao da stupi na snagu već 17. januara, ukinuće se opcija prikazivanja negativnog testa, čime će se nevakcinisanim osobama praktično zabraniti ulazak u zatvorene javne prostore.

Šef grupe Makronove stranke u skupštini Kristof Kastaner rekao je da su poslanici prošle godine dobili ukupno 332 pretnje smrću, kao i da su mnogi napadnuti.