AMERIKANCI U PANICI OD PUTINA: ON IMA NAJMOĆNIJE ORUŽJE, NEMOĆNI SMO! Američki oficir priznao da SAD nemaju nikakve šanse sa Rusijom! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 02.01.2022 | 08:39


Američki stručnjaci uvereni su da u eventualnom sukobu Amerika ne bi mogla da parira opasno naoružanoj Rusiji, istakavši da su najopasniji sistemi na svetu nosač podvodnih dronova Posejdon i protivvazdušni raketni sistem S-400 Trijumf.

Foto: Tanug/AP, Youtube/SUT Media
AMERIKANCI U PANICI OD PUTINA: ON IMA NAJMOĆNIJE ORUŽJE, NEMOĆNI SMO! Američki oficir priznao da SAD nemaju nikakve šanse sa Rusijom! (VIDEO)

Sjedinjene Američke Države priznale su da u eventualnom sukobu sa Ruskom Federacijom ne bi imale nikakve šanse budući da predsednik te zemlje, Vladimir Putin, poseduje oružje koje je u potpunosti dominantno u odnosu na sve ono što druge zemlje u svetu imaju. 

Na to je ukazao Brent Istvud, penzionisani oficir američke vojske i vojni kolumnista časopisa 19FortyFive, koji veruje da je nosač podvodnih dronova Posejdon najmoćnije oružje današnjice protiv kod su američke snage nemoćne. On je uz taj projektil, stavio i ruski protivvazdušni raketni sistem S-400 Trijumf, za koji kaže da je najopasniji PVO na planeti.  

- Ovo oružje je zastrašujuće jer može biti upereno u američke gradove na bilo kojoj obali. Rusija planira da lansira Posejdon sa svoje podmornice K-329 Belgorod - napisao je Istvud, prenose Novosti.

- S druge strane, ruska vojska može da koristi PVO sistem S-400 Trijumf ne samo za uništavanje neprijateljskih aviona sa posadom, već i protiv krstarećih i balističkih projektila na udaljenosti do 250 milja (400 km) - upozorio je on.

Među ostalim opasnim vrstama ruskog naoružanja, Istvud je naveo protivvazdušni raketno-topovski sistem Pancir S-1 (ZRPK), jurišni helikopter Mi-28NM i raketne sisteme Jars.

Ranije je kolumnista National Interesta Mark Episkopos govorio o izgledima pretnje ruskom naoružanju za američku grupu nosača.

Prema njegovim rečima, ruska raketa Cirkon mogla bi da predstavlja pretnju za udarnu grupu nosača aviona američke mornarice.