MISLILI SU DA IMAJU ADUT, ALI SU SE PREVARILI, PUTINOVO NOVO ORUŽJE MOŽE DA ZBRIŠE AMERIČKE GRADOVE! Svet se trese, moćne vojne sile priznale: Ovo je nezaustavljivo!


IZVOR: Republika - 06.12.2021 | 15:07


Mnogi mediji ocenili su da Sjedinjene Američke Države definitivno gube u trci za stvaranjem najmoćnijeg oružja nakon što je Ruska Federacija predstavila svoj smrtonosni sistem "Cirkon".

Foto: Tanjug/AP
MISLILI SU DA IMAJU ADUT, ALI SU SE PREVARILI, PUTINOVO NOVO ORUŽJE MOŽE DA ZBRIŠE AMERIČKE GRADOVE! Svet se trese, moćne vojne sile priznale: Ovo je nezaustavljivo!

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegova zemlja poseduju toliko moćno oružje, koje je u stanju da u trenu uništi čitave američke gradove, da su Sjedinjene Američke Države definitivno stavljene u bezizlaznu situaciju. 

Taj utisak preneo je list "Kajhan" iz Irana, takođe zemlje koja može da se pohvali moćnom vojnom opremom i koja je i te kako pozvana da ocenjuje oružane snage drugih. Reč je, inače, o ruskom projektilu "Cirkon". 

Ništa neće moći da zaustavi "Cirkon" – on može sa lakoćom da zbriše sa lica zemlje američke gradove - ocenjuje "Kajhan". 

Istovremeno, ukazano je u članku, američki neuspesi u tek pokrenutoj trci u naoružanju podstiču SAD da, između ostalog, zaoštre diplomatske odnose.

- Zapad i NATO još pokušavaju nečim da odgovore, iako za sada takvi odgovori podsećaju na pokušaje rata psa i slona ili miša i mačke. Oni pokušavaju sa uvođenjem sankcija, blokiraju ruske brodove, tankere i avione, pribegavaju proverenim sredstvima iz prošle izborne kampanje u SAD: proteruju ruske diplomate - zaključuje se u tekstu, prenosi Sputnjik. 

Podsetimo, Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili i visokoj stepeni borbene gotovosti. Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.