MOJ MUŽ JE BIO PUTINOV BANKAR, IMALI SMO SVE, A ONDA NAM JE ŽIVOT PRETVOREN U PAKAO! Ruska grofica Tolstoj otkrila neverovatne detalje iz života jednog od NAJBOGATIJIH LJUDI!


IZVOR: Republika - 01.10.2021 | 14:40


Aleksandra Tolstoj otkrila je da je preživela pakao nakon što je njen suprug, ruski oligarh Sergej Pugačev, optužen da je oštetio Rusku Federaciju za dve milijarde dolara, a dodatni problemi nju su zadesili tokom pandemije koronavirusa.

Foto: Tanjug/AP

Sergej Pugačev je radio za Putina kad je oženio Aleksandru Tolstoj

Grofica Aleksandra Tolstoj, rođaka slavnog ruskog pisca Lava Tolstoja, bila je udata za Sergeja Pugačeva, čoveka koji je u jednom trenutku bio jedan od najbogatijih i najmoćnijih Rusa, bliskih saradnika predsednika Vladimira Putina, kom se, međutim, život preko noći pretvorio u pakao nakon što je proglašen izdajnikom. 

Skriva se u Francuskoj 

Njegova sudbina je, potpuno prirodno, pogodila i njegovu porodicu, a Tolstojeva je sada britanskim medijima otkrila kroz šta je prolazila kada su ona i Pugačev pali u nemilost ruske vlade, kao i kako im se zbog toga okončao brak

Pugačev sada živi u egzilu u Francuskoj, a presekao je sve veze sa groficom.

- Sa troje dece (Aljoša, Ivan i Marija) iseljeni smo iz londonske vile vredne 12 miliona funti, koja je pripala ruskoj državi. Nakon toga sam mesecima živela kao nomad, selila se od prijatelja do prijatelja - istakla je ona, a zatim optužila bivšeg muža da je pokušao da je nagovori, a zatim i natera da otputuje s njim u Francusku, ali da je ona, uprkos tome, nakon godina života u strahu znala da je ostanak u Londonu sa porodicom najbolja odluka.  

Aleksandra je rođena u Engleskoj, ali se kao studentkinja zaljubila u Rusiju kada je u tu zemlju otputovala kako bi istražila porodično nasleđe. Tada je upoznala i svog prvog supruga sa kojim se ipak brzo rastala jer se ispostavilo da je on očekivao da će ga ona izdržavati. Nije prošlo mnogo i ona je upoznala jednog od najbliskijih Putinovih ljudi, koji je već u to vreme u javnosti bio poznat kao "Putinov bankar". To se dogodilo 2008. godine kada je počela njena bajka.

Par se brzo venčao i odlučio da se preseli u britanski grad Čelsi, gde su živeli u raskoši kakva se samo može sanjati. 

- Dao bi mi svoju kreditnu karticu, a ja bih išla u šoping, mogla sam da radim šta god poželim. Imala sam privatni avion. Trebalo je samo da spakujem kofere i krenem gde god poželim - govorila je svojevremeno Tolstojeva i dodala da su u svom posedu imali brojne nekretnine, među kojima vilu od 12 miliona funti (16,2 miliona dolara), imanje u Herfordširu od 80 hektara i vilu na obali na Karibima, vrednu 40 miliona dolara. 

Međutim, ubrzo po dolasku u Britaniju, Sergeja je Ruska Federacija optužila da je proneverio na stotine miliona dolara, a državni poverioci u Moskvi su ga gonili po britanskim sudovima. Oligarh je pobegao u Francusku, gde i danas živi, a u njegovom odsustvu, prenosi Mondo, sudija Višeg suda ga je 2016. osudio na dve godine zbog kršenja sudskih naloga koji se odnose na stotine miliona navodno ukradenog novca.

Kao i većina ruskih tajkuna, Pugačov je ogromno bogatstvo stekao u vreme nakon raspada SSSR, imao je rudnike uglja, dizajnerske brendove, a bio je i vlasnik jedne od najvećih ruskih privatnih banki. Sa Putinom je bio toliko blizak da su zajedno išli i na odmor, a navodno šef Kremlja nije odobravao njegovu vezu sa Tolstojevom jer je rođena u Engleskoj. Ipak, iz Rusije je u jednom momentu nestalo dve milijarde dolara i neko je za to morao da odgovara.  

Primorana da prodaje nameštaj 

Pritisnut tužbama i zabrinut za sopstveni i život svoje porodice, Sergej je nagovarao Aleksandru da se presele u Francusku, što je ona uporno odbijala. Neprestano su se krili, strahujući za bezbednost sebe i dece. Odnos između Sergeja i grofice je iz dana u dan postajao sve gori, a kada je konačno odbila da se preseli u Francusku, situacija je eskalirala.

- Sergej me je fizički napao, zaključao decu u sobu, a naše pasoše sklonio je u sef kome nisam imala pristup. Tada je nešto u meni puklo i znala sam da više nismo bezbedni ni sa njim - otkrila je ona i priznala da je od života na visokoj nozi spala na to da čergari sa stvarima spakovanim u svega nekoliko putnih torbi. 

Situacija se sada dodatno pogoršala tokom pandemije koronavirusa jer Aleksandra više nije bila u mogućnosti da putuje i zarađuje od svojih putopisa. Na kraju je sav nameštaj dala na aukciju i iznajmila kuću u selu. Odatle je počela novi posao sređivanja enterijera, a firmu je nazvala "The Tolstoy Edit".