CRNOGORCI PUKLI 20 MILIONA EVRA U AVGANISTANU! Poslanik DF raskrinkao kako se misija Đetića pretvorila u debakl


IZVOR: Republika - 16.08.2021 | 14:59


Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta (DF), žestoko je isprozivao državu koja je dozvolila da se 20 miliona evra posreskih obveznika utroši na misiju koja se sada, sudeći po dešavanjima u Avganistanu, ispostavila potpuno propalom.

Foto: TanjugAP

Jovan Vučurović o misiji svoje zemlje u Avganistanu  

Crna Gora je sa 557 vojnika 10 godina učestvovala u misiiji u Avganistanu, što je trebalo da bude korisno za zemlju naših suseda kako bi stekla afirmaciju u svetu, međutim, nakon aktuelnih dešavanja u ratom razrušenoj azijskoj državi ispostavilo se, kako tvrdi Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta (DF), da je to sve bio jedan veliki debakl.

- Novonastala situacija u Avganistanu pokazala je sav besmisao u strateškom razvoju crnogorske vojske u poslednjih 15 godina, kao i to da je Crna Gora u ovoj besmislenoj misiji za 10 godina potrošila 20 miliona evra, odnosno dva miliona godišnje - poručio je Vučurović.

Crnogorci su, podsetimo, učestvovali u mirovnim misijama ISAF i "Odlučan korak", čiji cilj je bio primarno orijentisan ka uspostavljanju mira i stabilnosti u Avganistanu. 

- Treba se zamisliti koliko se samo za ovaj uzaludno utrošeni novac moglo izgraditi bolnica i škola po Crnoj Gori - naveo je Vučurović, preneo je podgorički portal CdM.

Prema njegovim rečima, bivši režim to uopšte nije interesovalo, jer su se oni, kako kaže, radi očuvanja vlasti, svojih pozicija i nelegalno stečenog bogatstva, dodvoravali nekim međunarodnim centrima moći.

Kako je izjavio, nakon "uspešno" obavljenog zadatka u Avganistanu, Veselin Veljović, Zoran Lazović, Predrag Bošković, Duško Marković i slični, pod dirigentskom palicom Mila Ðukanovića, pokušali su da mobilišu svoje poslušnike iz bezbedonosnih snaga i izazovu nemire po Crnoj Gori, najavljujući krvave obračune i sprečavanje svečanog čina ustoličenja mitropolita Joanikija.

Vučurović takođe navodi da je na novoj vlasti da umesto svakodnevnih napada na lidere DF, pogledaju istini u oči i preduzmu sve potrebne mere i preventivno deluju i spreče Ðukanovića u nameri da destabilizuje Crnu Goru