PORUKA KOJA LEDI KRV U VENAMA: Pobrinućemo se za LUDAKA iz Severne Koreje!


IZVOR: Republika - 29.11.2017 | 14:06


Kim Džong Un lansirao je novu raketu, za koju ponosno kaže da "može da pogodi bilo koji deo Amerike". Ova izjava upalila je alarm u Vašingtonu, a među prvima oglasio se republikanski senator Lindzi Grejem, koji je upozorio da je "sukob sa Severnom Korejom neminovan ukoliko se neke stvari ne promene".

Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un

- Ukoliko budemo morali da krenemo u rat kako bismo sprečili ovakve situacije, to ćemo i uraditi. Ukoliko sa Severnom Korejom izbije rat, to će biti jer ga je Severna Koreja izazvala svojim ponašanje - rekao je Grejem u intervjuu za CNN.

Ipak, senator se potom ogradio i dodao da "ne smatra da bi rat bio najbolje rešenje, ali da Amerika ne sme da dozvoli Kim Džong Unu mogućnost da uopšte napadne tlo SAD".

- Ne želim rat. Tramp ne želi rat. Ali nećemo dozvoliti ovom severnokorejskom ludaku da nam napadne domovinu - rekao je Grejem, i zatim dodao:

- Tramp je spreman da uništi režim u Pjongjangu. Nadam se da je i Pjongjang svestan da će Tramp, ako bude primoran da bira između bezbednosti Amerike i rušenja njihovog režima, veoma lako odabrati drugu opciju. Nadam se da to vrlo dobro razume i Kina.