(FOTO) PUTINOV NOĆNI VUK SE POTRESNOM PORUKOM OPROSTIO OD SAŠE! Ceo tvoj život je bio bitka za rodnu Srbiju i bratsku Rusiju


IZVOR: Republika - 24.04.2021 | 13:02


Vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov zvani Hirurg, veliki prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, oprostio se od Saše Savića Švabe, člana moto-kluba Noćni vukovi Srbija, koji je iznenada preminuo u 44. godini.

Foto: printscreen/facebook.com

Tekst potpisa

Čuveni vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov Hirurg, veliki prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, potresnom objavom na Fejsbuku oprostio se od svog prijatelja i kolege Saše Savića Švabe, vođe moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji koji je sinoć iznenada preminuo od posledica infarkta u 44. godini.

- Zbogom, brate. Ceo tvoj život je bitka za rodnu Srbiju, za tvoju dragu i voljenu Rusiju. I taj tvoj odnos prema Noćnim vukovima, Ruskom svetu činio je naše sudbine nerazdvojnim. Iznad nas je bilo jedno nebo, isto plavetnilo, a u njemu zajednički duh bratske ljubavi, vere, duhovne, a možda i fizičke pobede nad neprijateljem - napisao je Zaldostanov i podsetio na susret Savića i ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua tokom njegove posete Beogradu.

Tada je, podsetimo, ruski ministar slučajno na Savićevim grudima video medalju "Za povratak Krima", i menjajući protokol, mu prišao.

- Odakle vam ta medalja? - pitao je Šojgu Savića, na šta mu je ovaj odgovorio: "Bio sam na Krimu".  

Na to je ruski ministar odgovorio: "Hvala Vam", na šta mu je Saša uzvratio: "Nema na čemu. U tom momentu sam osećao potrebu da pomognem bratskom narodu".  

 

 

Te reči preneo je Hirurg na Fejsbuku, a zatim podsetio i na druge Sašine kvalitete i činjenicu koliko je davao, kako za Srbiju, tako i za Rusiju.   

- To je bio tvoj narod, Saša. Ti si bio u stanju da sa slomljenom rukom pređeš stotine kilometara, da nosiš humanitaru pomoć na Kosovo, da pritičeš u pomoć sunarodnicima i narodu u nevolji. Da ne postoje ljudi poput tebe, ne bi vredelo živeti. Otišao si u noći na Lazarevu subotu. I sada Tropar Lazareve subote biće povezan još i sa tobom - naveo je vođa Noćnih vukova. 

Od Savića su se oprostili i njegovi prijatelji iz moto kluba "Noćni vukovi" Ratko Vukčević i Rajko Pejović. Vukčević je poručio da će iza Savića ostati njegova dela.

- Brate, oduvek si znao da smo ovde privremeno. Znao si da ono što radimo večnost oslikava i da će nas Bog po našim delima poznati. Iza tebe stoje tvoja dela, a stojimo i mi: braća po duhu, po veri i uverenju. I boli nas tvoj odlazak, jer si veliki komad duše i kluba i svakog od nas. Ipak, umesto plača i ridanja, umesto grobnog muka, čućeš korake našeg stroja, čućeš motore i čućeš naše molitve. Za dušu tvoju uznosićemo ih blagom Gospodu i moliti ga da te nastani tamo gde sija svetlost lica Njegovog, tamo gde pravednici počivaju. I daće Bog da se opet sretnemo, ovaj put u večnosti, u nebeskoj vojsci Hristovoj. Do tada, brate, naše sveće neka osvetljavaju put duši tvojoj. Vječnaja pamjat - napisao je on.

 

 

Pejović je u svojoj objavi na Fejsbuku podsetio koliko je Savić učinio za svoju zemlju, kao i to da je otišao na Krim kako bi pomogao pravoslavnoj braći.

- Još sa 17 godina je 90tih kao dobrovoljac uzeo pušku u ruke i išao da se bori za svoj narod, 1999. je učestvovao u odbrani Srbije, kao dobrovoljac je otišao i na Krim da pomogne pravoslavnoj braći i bio je odlikovan visokim ordenom Ruske Federacije! Bio je veliki vernik, srcem se borio za svoju naciju i veru! Borio za širenje Noćnih Vukova i bio je Predsednik za Srbiju, u našem regionu će ga pamtiti kao nekog ko je srcem ušao i u tu priću i na kraju ga je to srce izdalo! - naveo je Pejović.