SEKS-BOMBE U SVETU POLITIKE: SRPKINJE U TOP 7!


IZVOR: E. S. T. - 10.11.2017 | 21:33


Ako zamišljate političarku kao ozbiljnu ženu, umerenog stila i ponašanja, onda će vas lista najlepših i najseksepilnijih državnica prilično iznenaditi.

Foto: facebook.com/Vanja Hadžović

Vanja Hadžović

Američki portal Reckon talk objavio je spisak svetskih zvaničnica zanosnog izgleda, a među njima se našla i Srpkinja Vanja Hadžović, članica SPS i bivša savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova.

 Iako ovakve liste izazivaju pažnju javnosti, kritičari tvrde da se isticanjem izgleda ženama uskraćuje pohvala za njihov doprinos i rad

Ubedljivo prvo mesto odnela je nekadašnja italijanska ministarka za ravnopravnost Mara Karfanja, a u među najizazovnijima našle su se i dame umešane u skandale, kao i ozbiljne žene koje se bore protiv represije.

Iako takve liste izazivaju pažnju, kritičari tvrde da se isticanjem izgleda ženama uskraćuje pohvala za njihov doprinos i rad.

Foto: twitter.com/Elezioni2018_FI

1. Silvijeva ministarka - Mara Karfanja (Italija)

Zanosna Karfanja (42) bila je toples model, igračica i voditeljka, ali je postala konzervativna političarka umerenog stila. U vladi bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija bila je ministarka za ravnopravnost, a on je pričao da bi se oženio njom da nema suprugu.

2. Humanitarka - Eva Kaili (Grčka)

Ova bivša voditeljka, arhitekta i novinarka po struci izabrana je za članicu grčke skupštine 2007. Trenutno je poslanica u Evropskom parlamentu. Kailijeva (39) radi u međunarodnoj organizaciji Lovel146, koja se bori protiv dečjeg ropstva i eksploatacije.

3. Iz protesta pozirala za Plejboj - Ana-Marija Galojan (Estonija)

Estonska lepotica je završila političke nauke i vodi Evropski pokret u svojoj državi. Galojanovu (35) svojevremeno su optužili za proneveru i trošenje na kozmetičke proizvode. U znak protesta, pozirala je obnažena za Plejboj.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

4. Prkosila Sirijcima - Setrida Žaža (Liban)

Žaža (50) jedna je od najpopularnijih političarki u Libanu ima dobru reputaciju ne samo zbog lepote već i zbog prkošenja sirijskoj dominaciji. Njen suprug Samir Žaža pušten je iz zatvora 2005, posle 11 godina robije. Trenutno je poslanica u skupštini Libije.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

5. Priznala da voli Berluskonija - Nikol Mineti (Italija)

Minetijeva (32) pravo sa stomatološkog fakulteta ušla je u politiku i pridružila se Silviju Berluskoniju, s kojim je bila veoma bliska, a mediji su navodili kako je bila lična Silvijeva zubarka. Kasnije je priznala da je zaljubljena u njega. Bila je u centru medijske pažnje kad su Berluskonija tužili zbog zavođenja maloletnica na bunga-bunga žurkama.

6. Pilotirala u izraelskoj vojsci - Orli Levi (Izrael)

Članica izraelske skupštine Kneset Orli Levi (43) važi za najlepšu političarku u svojoj zemlji. Pre ulaska u političke vode, služila je u vazduhoplovnom snagama Izraela, a kasnije je radila kao model i TV voditeljka. Levijeva zastupa desničarske stavove.

Foto: twitter.com/Posledniskaut

7. Sumnjiva savetnica - Vanja Hadžović (Srbija)

Na listi se našla i jedna Srpkinja - članica SPS Vanja Hadžović (31). Ona je, kako su naveli mediji, na sumnjiv način došla do posla savetnice u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije 2013. Diplomirala je na Megatrendu, a pisalo se da se sprema za službu u inostranstvu.