MINISTAR LJUT ZBOG SKANDALA O SKRIVANJU IZVEŠTAJA: Treba ih poslati kući nogom u tur, SZO svima da ukine imunitet!


IZVOR: Tanjug, Republika - 14.12.2020 | 10:25


Italijanski ministar za inostrane poslove Luiđi di Majo zatražio je od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da ukine diplomatski imunitet onim svojim službenicima koji su umešani u skandal sa sakrivanjem izveštaja o stanju pandemije kovida 19 u Italiji, piše agencija Agi.

Foto: Printskrin/youtube.com

Luidi di Majo

Skandal je postao međunarodni nakon televizijske emisije "Raport" u kojoj je pokazano kako su visoki zvaničnici SZO bili direktno uključeni u prikrivanje činjenica o katastrofalnom odgovoru i rukovođenju pandemijom od strane italijanskih vlasti.

U skandal su umešani u neki visoki vladini službenici u Italiji. Istovremeno, zamenik ministra za zdravstvto Pijerpaolo Sileri je zatražio da generalni sekretar ministarstva za zdravstvo Ðuzepe Ruoko podnese ostavku “zbog brojnih odsustva sa sednica vladinog naučno-tehničkog komiteta i jer nije odgovorio o stanju anti-pandemijskih planova".

 
 
$bp("Brid_07941206", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});

- Problem je u nekim administrativnim službenicima, koji ne rade svoj posao. Treba ih poslati kući nogom u tur - rekao je zamenik ministra u televizijskoj emisiji.