Najpoznatija svetska starleta pomaže svojoj domovini: Kim Kardašijan donira milion evra Jermeniji


IZVOR: E. S. T. - 14.10.2020 | 04:53


Američka starleta Kim Kardašijan Vest, koja je jermenskog porekla, objavila je na Instagramu da će donirati milion dolara za pomoć Fondu za Jermeniju (Armenia fund), zemlji koja je u ratu s Azerbejdžanom oko kavkaskog regiona Nagorno Karabah, gde jermenska većina ne prihvata vlast Bakua.

Foto: Tanjug/AP

Kim Kardašijan

Pored toga, ona je pozvala oko 190 miliona pratilaca na toj društvenoj mreži da joj se priključe u prikupljanju pomoći. Zatražila je od pratilaca da uplate barem dolar za Jermeniju i Arcah, što je naziv međunarodno nepriznate republike koja obuhvata sporni region, a ako i to nisu u stanju, da onda putem Instagrama promovišu ovaj fond.

 

 
$bp("Brid_02602118", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

 

- Moje misli i molitve su uz te hrabre muškarce, žene i decu. Želim da svi zapamte da, uprkos razdaljini koja nas razdvaja, mi nismo limitirani granicama i da smo zajedno jedna globalna jermenska nacija - poručila je Kim, koja je navela da će prikupljena sredstva ići direktno ljudima kojima su potrebni hrana, sklonište i medicinska pomoć.

Prikupljena sredstva ići će ljudima kojima su potrebni hrana, sklonište i medicinska pomoć

Supruga repera Kanjea Vesta je od početka novih sukoba u Nagorno Karabahu krajem septembra odmah putem društvenih mreža izražavala podršku Jermeniji i optuživala Azerbejdžan i saveznika Tursku da je prvi napao zemlju njenih predaka. Ona je i prethodnih godina bila veoma vezana za Jermeniju, tamo je krstila decu u pravoslavnoj crkvi i sa sestrom Kortni posetila spomenik genocidu nad Jermenima, koji je Turska počinila na kraju Prvog svetskog rata.

Rusi bombardovali sirijske plaćenike u Nagorno Karabahu?

Foto: Tanjug/AP

Prema tvrdnji ruskih sajtova Aviapro i Krasnaja vesna, koji se pozivaju na ministarstvo odbrane te zemlje, ruski borbeni avioni bombardovali su položaje stotina sirijskih plaćenika u Nagorno Karabahu, koje je Turska tu prebacila da bi pomogli azerbejdžanskoj vojsci. Prema ruskim izvorima, cilj je bio da se terorističke grupe unište i spreči njihovo širenje na toj teritoriji.

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je juče da su obnovljeni raketni i artiljerijski napadi Azerbejdžana na liniji kontakta u Nagorno Karabahu, dok azerbejdžanska strana tvrdi da Jermeni krše humanitarno primirje dogovoreno uz posredovanje Rusije.

 

 
$bp("Brid_02602131", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});