SENAT protiv KATALONACA, glasanje o SMENI VLADE!


IZVOR: Tanjug - 27.10.2017 | 08:03


Španski Senat danas u 10 sati započinje sednicu na kojoj treba da glasa o smeni vlade Katalonije, nakon što je taj region 1. oktobra održao nezakoniti referendum o nezavisnosti, javio je AFP.

Foto: Tanjug/AP

Sednica katalonskog parlamenta trebalo bi da počne u podne po lokalnom vremenu

Agencija navodi da se očekuje da će senatori, među kojima većinu čine predstavnici Narodne partije premijera Španije Marijana Rahoja, usvojiiti vanredne mere koje je predložila vlada u Madridu za preuzimanje kontrole nad regionom Katalonije.

AFP navodi da će takođe danas u Barseloni biti održana sednica katalonskog parlamenta, u kojem dominiraju secesionističke stranke i da bi na dnevnom redu mogao da se nađe predlog za izglasavanje odvajanja od Španije.


Sednica katalonskog parlamenta trebalo bi da počne u podne po lokalnom vremenu.

Studenti okupljeni na trgu ispred sedišta njegove stranke, koji se protive izborima jer ih smatraju poništavanjem volje iskazane na referendumu o nezavisnosti, sa trga ispred sedišta Pudždemonove stranke poručili su mu da ne čini izdaju.

Uoči planiranog govora dvojica funkcionera Pudždemonove Katalonske evropske demokratske partije (PDEKat) podnela su ostavke.