Ruski mediji potpuno NEZAINTERESOVANI ZA KOLINDU


IZVOR: Tanjug - 19.10.2017 | 12:36


Za razliku od hrvatskih medija koji su posetu Kolinde Grabar Kitarović Rusiji predstavili kao veliki događaj, ruski mediji taj događaj skoro da nisu ni ispratili.

Foto: Tanjug/AP

Rusi samo najavili posetu, i ništa više

Većina vodećih ruskih medija nije ni izvestila o susretu Grabar Kitarovićeve i ruskog predsednika Vladimira Putina ili su to pak učinili usputno, navodi Index.hr.

Dnevni list Komersant najavio je posetu hrvatske predsednice Rusiji, naglasivši da se taj dolazak dugo pripreman s hrvatske strane. Istakli su da su odnosi Hrvatske i Rusije "na ledu od 2009. godine, kad je Hrvatska ušla u NATO", i spomenuli da u protekle dve godine Hrvatska u Moskvi nije imala ambasadora.

Navodi se i da taj ruski dnevnik piše kako je svrha dolaska hrvatske predsednice da "sprovede svojevrstan inventar bilateralnih odnosa i ustanovi moguća područja buduće saradnje". 

Ruski list napominje i da u hrvatskoj delegaciji nema ni ministarke spljnih poslova ni ministarke privrede iako će se u Moskvi održati rusko-hrvatski privredni forum. 

Agencija Tass je objavila i kratki intervju s Grabar Kitarovićevom, u kojem je predsednica ozbiljno izjavila kako je uverena da Hrvatska može postati posrednica između Rusije i NATO, te da pogoršanje tih odnosa znači nestabilnost u Evropi, prenosi Index.hr.