Sumnja se da je napad u Francuskoj povezan sa terorizmom


IZVOR: Tanjug - 05.04.2020 | 11:22


Istragu o napadu nožem u gradu Roman-sur-Izer na jugoistoku Francuske, u kojem su ubijene dve, a ranjeno pet osoba, vodiće kancelarija francuskog tužilaštva za borbu protiv terorizma. Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane nazvao je napad "terorističkim incidentom", a tužilaštvo za borbu protiv terorizma saopštilo je da je pokrenulo istragu o "ubistvu povezanom sa terorističkim poduhvatom", prenosi BBC.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Foto: Ilustracija

Tužilaštvo navodi da su pretresom doma 33-ogodišnjeg osumnjičenog, poreklom iz Sudana, otkrivena dokumenta sa verskom konotacijom u kojima se autor žalio na život u "zemlji nevernika", prenosi Rojters. U saopštenju se navodi da je osumnjičeni uhapšen dok je klečao na trotoaru i molio se na arapskom jeziku.

Osumnjičeni nije od ranije poznat ni policiji ni obaveštajnim službama, preneo je sajt France Bleu. - Pod ovim okolnostima, kancelarija nacionalnog tužilaštva za borbu protiv terorizma odlučila je da otvori istragu - navodi se u saopštenju.

Kako je ranije saopštila gradonačelnica Mari Elen Toraval, do napada je došlo juče ispred pekare, gde su kupci čekali u redu, kao i u radnjama u centru grada.

Očevici su rekli za Rojters da je napadač nasumično ubadao ljude.

Grad je trenutno pod blokadom zbog korona virusa, ali je ljudima dozvoljeno da kupuju osnovne namirnice.