Teška ispala! Džonson zalupio slušalicu Trampu: Mislio da je reč o šali, međutim...


IZVOR: informer.rs, Republika - 09.06.2019 | 15:32


Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da je Donald Tramp nedavno pokušao da ga pozove telefonom, ali da mu je on spustio slušalicu

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

Kako je rekao, mislio je da je reč o šali. On je za Sandej tajms rekao da je primio poziv od nekoga ko je tvrdio da zove iz centrale Dauning strita, prenosi briselski Politiko.

- Ta osoba imala je blago irski naglasak i rekla je da zove iz centrale broj 10, i da želi da me spoji sa američkim predsednikom koji želi da razgovara sa mnom. I rekla mi je da će da me poveže sa sobom za situacije u Beloj kući. Ja sam razmišljajući brzo kao i obično rekao 'svim vašim slušaocima na radiju Kilkeni, niste me ni na trenutak prevarili' - rekao je Džonson.

 

 

Nakon toga, kaže Džonson prekinuo je vezu i pozvao centralu broj 10, gde mu je rečeno, da je to bio predsednik.

Džonson i Tramp su na kraju razgovarali i bivši britanski šef diplomatije rekao je da mu Tramp nije samo poželeo dobro, već je bio veoma zainteresovan da "intenzivira ekonomsku saradnju i da sklopi sporazum o slobodnoj trgovini".

Kako se navodi, Tramp je zatražio i sastanak sa Džonsonom, ali je ovaj morao da ga odbije uz obrazloženje da mora da se priprema za kampanju za lidera Konzervativne stranke.