Progovorila sestra žrtve trovanja novičokom: Britanski specijalci oteli Juliju Skripalj


IZVOR: E. S. T. - 10.12.2018 | 21:10


Julija Skripalj (33), koja je zajedno sa ocem bivšem sovjetskim agentom Sergejem Skripaljem (67) navodno otrovana nervnim agensom novičok 4. marta u britanskom gradu Solsberiju, zarobljena je u jednoj vojnoj hemijskoj laboratoriji gde je na silu drže britanski specijalci i agenti.

Foto: Tanjug/AP

Julija Skripalj

To je nakon meseci ćutanja otkrila sestra Julije Skripalj Viktorija, koja je dala ekskluzivan intervju ruskom listu Izvestja, potvrdivši da ne može da stupi u kontakt sa sestrom još od 24. jula ove godine.

- Zašto ne puštaju da je obiđu ruske diplomate i rođaci, ne dozvoljavaju da govori za televiziju? Mislim da je drže, najverovatnije, u vojnoj bazi, daleko od medija, u izolaciji od spoljnjeg sveta - rekla je Viktorija Skripalj, dodavši da se njena sestra najverovatnije nalazi u hemijskoj laboratoriji Porton Daun, inače najpoznatijoj laboratoriji u kojoj se istražuju bojni otrovi, navodi o NLO i tajna biološka i hemijska oružja.

Viktorija Skripalj: Zašto ne puštaju da je obiđu ruske diplomate i rođaci, ne dozvoljavaju da govori za televiziju?

Osim toga, smatra da je Velika Britanija mogla da inscenira trovanje u Solsberiju kako bi našla povod za zaoštravanje odnosa sa Rusijom, dok im je Julija potrebna kako bi manipulisali britanskim javnim mnjenjem i govorili o navodnoj opasnosti koja stiže iz Rusije.

- Pisali smo joj poruke. Bez odgovora iako je poslednji put kada smo razgovarale rekla da može slobodno da koristi telefon i da želi da se vrati u Rusiju. Julija ovde ima nekretnine, imovinu, na kraju krajeva, ovde je njen čitav život - naglasila je Viktorija.