Severna Koreja namerava da očita "ozbiljnu lekciju" Americi


IZVOR: Tanjug - 07.08.2017 | 12:39 >> 12:37


Severna Koreja saopštila je danas da je spremna da Sjedinjenim Američkim Državama očita "ozbiljnu lekciju" svojim strateškim nuklearnim snagama ako Vašington preduzme vojnu akciju protiv Pjongjanga, i istovremeno poručila da svoj nuklearni i raketni program neće staviti na pregovarački sto.

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja spremna da "očita lekciju" Americi

U transkriptu saopštenja severnokorejskog ministra spoljnih poslova Ri Jong-hoa, koje je dostavljeno medijima u Manili gde je održan regionalni forum Asocijacije zemalja Jugoistočne Azije (ASEAN), Pjongjang je nove sankcije UN nazvao "izmišljenim" i najavio "snažne protivmere" i pravne akcije, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju Severne Koreje, rezolucija UN je pokazala da je svetska organizacija zloupotrebila svoj autoritet.


Takođe se navodi da su severnokorejske probe interkontinentalnih balističkih raketa u julu pokazale da je cela teritorija SAD bila u njihovom dometu, i ističe se da su te rakete legitimna sredstava samoodbrane.

Za sada je nejasno da li je to saopštenje pročitano na današnjem regionalnom forumu ASEAN-a, napominje britanska agencija.