Policajac rekao koleginici "Pas ti je**o majku" i RASKRVARIO JOJ USNU!


IZVOR: vijesti.me - 30.04.2018 | 12:25


Policajcu Slobodanu Markoviću tri meseca plata će biti umanjena za 20 odsto, jer je 7. jula prošle godine mobilnim telefonom gađao koleginicu N.A. i teško je povredio.

Foto: Republika

Policijski službenik dobio smešnu kaznu

To je odlučila disciplinska komisija Ministarstva unutrašnjih poslova koja je postupak protiv službenika Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata pokrenula tek krajem decembra prošle godine.

U sudskom postupku Marković je nepravnosnažno osuđen na četvoromesečnu kaznu rada u javnom interesu, ali se on žalio na tu odluku.

On je pred disciplinskim većem tvrdio da nije povredio koleginicu, već da se ona udarila u krilo otvorenog prozora.

Tvrdio je i da je tog dana koleginici rekao samo da ga ostavi na miru.

Njegova koleginica članovima Veća ispričala je da je Marković nakon prepirke oko radnih obaveza prvo zamahnuo rukom da je udari, a potom sa njenog stola uzeo mobilni telefon i gađao je u lice.

- Pogodivši je u gornju usnu i deo iznad gornje usne, govoreći joj: ‘Pas ti j***o majku’, a zatim se okrenuo i vratio na svoje radno mesto - piše u izjavi policajke datoj pred Disciplinskim većem MUP-a.

U odluci o kažnjavanju policajca, Veće je obrazložilo da su poverovali iskazu povređene policajke, koja je bila identična onoj datoj odmah posle incidenta u kancelariji.

Konstatovali su da je Marković menjao iskaz, zbog čega je njegova odbrana ocenjena neistinitom i usmerenom na izbegavanje disciplinske odgovornosti.

Disciplinsko veće utvrdilo je da je počinio težu povredu službene dužnosti, ali su prilikom odlučivanja o kazni kao olakšavajuću okolnost uzeli to što ranije nije disciplinski odgovarao.