PUCNJAVA U ZAGREBU: Muškarac ispalio hice na parkingu, a potom je pobegao


IZVOR: Republika/J.B. - 07.04.2024 | 13:12


Kriminalističko istraživanje je u toku.

Foto: Tanjug/DARIO GRZELJ
PUCNJAVA U ZAGREBU: Muškarac ispalio hice na parkingu, a potom je pobegao

Sinoć oko 21:45 na zagrebačkoj Trešnjevci, u Ulici Florijana Andrašeca, zasad nepoznati počinilac iz vatrenog oružja ispalio je nekoliko hitaca u smeru 33-godišnjaka koji se nešto pre parkirao i nalazio se pored svog ličnog automobila nemačkih registarskih oznaka, saopštila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon toga je nepoznati počinilac pobegao, a 33-godišnjak nije povređen, već je došlo do oštećenja ličnog automobila, kao i jednog parkiranog ličnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka.

Kriminalističko istraživanje je u toku.

Zagrebu je i juče došlo do pucnjave, kada je muškarac upucao ženu, koja je potom u bolnici preminula. Napadač je uhvaćen tokom policijske intervencije.

Kako pišu hrvatski mediji, na Maksimiru se začuo ženski vrisak, a na lice mesta su ubrzo došli specijalci i hitna.

Komšinica mi je rekla da je jutros, dok je otvarala prozore da vidi odakle dopire buka, videla mladića totalno usplahirenog kako doziva upomoć i moli ljude da se zove odmah policija. Posle sam čula da je policiji taj dečko rekao da je njegov tata ranio mamu i ne mogu ni zamisliti kakve su to scene bile. Prestrašno u kakvo smo se društvo pretvorili da deca pate i svedočimo tragedijama - rekla je komšinica koja stanuje prekoputa u ulici "Jutarnjem listu".

Uviđaj na mestu događaja je obavljen. Inače, nije poznato da li je oružje iz kojeg je pucano bilo legalno ili nije.

BONUS VIDEO