STRAŠNO SVEDOČENJE: Milomir me je silovao u zgradi "Lepa Brena" sve dok mi nije krenula krv!


IZVOR: Republika - 29.03.2018 | 16:56


Na suđenju bivšem vojniku bosanskih Srba Milomiru Davidoviću poznatom pod nadimkom Lici, koji se tereti za zločin protiv čovečnosti, prvi zaštićeni svedok S-1 opisala je kako ju je on seksualno zlostavljao u stanu u Foči 1992. godine.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Foto: Ilustracija

Na suđenju bivšem vojniku bosanskih Srba Milomiru Davidoviću poznatom pod nadimkom Lici, koji se tereti za zločin protiv čovečnosti, prvi zaštićeni svedok S-1 opisala je kako ju je on seksualno zlostavljao u stanu u Foči 1992. godine.

Ona je rekla da je pritvorena 3. jula 1992. godine i odvedena u srednjoškolski centar u Foči, gde su, kako je svedočila, svake noći silovane devojke i žene u učionici, bilo u grupama ili pojedinačno. Podsetila je i na vojnika Dragana Zelenovića, koji je nju i još dve žene odveo iz škole.

Kako je navela, Zelenović ih je prvi put odveo u jedan stan u zgradi "Lepa Brena" u Foči, gde su se pojavili i neki drugi vojnici, od kojih je jedan bio Milomir Davidović.

- U početku su nas ismevali i ponižavali. Zelenović je potom izdvojio jednu ženu (koja je na ovom suđenju takođe zaštićeni svedok pod imenom S-4) i napastvovao ju je, dok su mene odveli u stan silovali Davidović i drugi vojnik, Miki Živanović - opisala je žena.

- Ostali smo tamo tri ili četiri sata pre nego što su nas vratili u zgradu. Plakala sam toliko da je krv počela da mi ide iz nosa. Čupala sam kosu u danima koji su usledili.

Kako je dalje opisala, posle nekog vremena, ona i još dve žene odvedene su u kuću u selu Donje Polje, koje se nalazi u blizini Foče. Vojnik Davidović je opet odveo jednu od žena u kupatilo i tamo je silovao.

U optužnici se navodi da je u periodu između 3. i 18. jula 1992. godine vojnik Dragan Zelenović oteo dve žene iz srednjoškolskog centra u Foči i odvezao ih u stan u zgradi "Lepe Brene", gde su ih optuženi i drugi vojnici silovali.

Prema drugoj tački optužnice, tokom istog vremenskog perioda, tri žene su odvedene u napuštenu kuću u selu Dobro Polje, gde su ih Davidović i drugi vojnici seksualno zlostavljali.

Zelenović se izjasnio krivim u Haškom tribunalu za silovanje i mučenje nekoliko žena i devojčica u Foči 1992. godine. Osuđen je na 15 godina zatvora.

Suđenje Davidoviću se nastavlja 4. aprila, piše BIRN.