PREDSEDNIK HRVATSKE ZORAN MILANOVIĆ DAO OSTAVKU! Evo šta je posredi, odluka šokirala sve!


IZVOR: Republika/I.M. - 15.03.2024 | 12:26


Zoran Milanović sadašnji predsednik Republike Hrvatske dao je ostavku na tu funkciju.

Foto: Tanjug/AP
PREDSEDNIK HRVATSKE ZORAN MILANOVIĆ DAO OSTAVKU! Evo šta je posredi, odluka šokirala sve!

Kako "Jutarnji list" nezvanično saznaje, Zoran Milanović će dati ostavku na poziciju predsednika Hrvatske i biti SDP-ov kandidat za premijersku poziciju.

- Čas je kucnuo na moja vrata, nametom stanovitog Turudića. To nije kap koja je prelila čašu nego septičku jamu. Svi legalni i legitimni načini pokušaja da se to dokine i spreči su završili sa još većim zulumom. Došlo je vreme da se konj osedla. Okupićemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa i punog gasa krenuti u čišćenje smeća koje je AP ostavio iza sebe. Reke pravde dolaze. Obećavam odlučnu i čistu vlast. Zabranićemo im povratak na dugo. Pozivam sve stranke na okupljanje - rekao je, između ostalog, na pres konferenciji Milanović. 

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani 17. aprila, saopštio je danas predsednik Republike Zoran Milanović.

Ovo je prvi put da će izbori u Hrvatskoj za poslanike sabora biti održani u sredu, a ne nedelju.

Odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora u Hrvatskoj stupa na snagu danas.

Izbori u diplomatsko konzularnim predstavništvima Hrvatske biće održan u utorak, 16. aprila.

Milanović je odlučio o raspisivanju izbora za članove u Evropski parlamentu iz Hrvatske, koji će biti održani u nedelju, 9. juna ove godine.

Podsetimo, i dalje se nastavlja "rat" hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Milanović je nedavno objavio saopštenje u kojem se žestoko obračunava sa Plenkovićem koga je nazvao glavnim zaštitnikom kriminala i korupcije, Ursulinim potrčkom.

- Pre nego što je sinoć pobegao od novinarskih pitanja o Ivanu Turudiću, vidno nervozni i nestašni Andrej Plenković ponovo je izmišljao unutrašnje i spoljne neprijatelje Hrvatske, brbljao o „iskakanju predsednika Republike iz svojih ovlašćenja” i lagao kako ga predsednik Republike nije na vreme obavestio o bezbednosnim preprekama za imenovanje Turudića na mesto glavnog državnog tužioca. I posle svoje poplave laži, imao je hrabrosti da o zaostavštini predsednika Republike Zorana Milanovića govori kao o „primitivizmu i vulgarnosti”.

BONUS VIDEO