Kolinda o kupovini polovnih borbenih aviona: I JA BIH VOLELA MERCEDES, ALI NEMAM PARA!


IZVOR: Tanjug - 27.03.2018 | 12:10


Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, komentarišući kupovinu borbenih aviona, da će prihvatiti onu opciju za koju stručnjaci kažu da je najbolja, kao i da bi ona volela da se mogu kupiti novi, a ne polovni avioni, ali da to nije trenutno moguće.

Foto: Tanjug/AP

Kolinda objašnjava jadno stanje u državi

- Mi trenutno imamo avione druge generacije, dok drugi imaju avione četvrte generacije. Ja bih rado da možemo da kupimo nove avione, ali ne možete potrošiti novac koji je potreban za obrazovanje... I ja bih rado priuštila sebi novi Mercedes, ali onda neću imati za hranu - rekla je Grabar Kitarović, prenosi Večernji list.

Ona je negirala da ona i Vlada Hrvatske vode dvostruku spoljnu politiku, koja je došla do izražaja nedavno u slučaju Rusije.

- Ne vodimo dvostruku spoljnu politiku, možda se razlikujemo u nekim nijansama ili elementima, ali se usuglašavamo oko temeljnih državnih stavova. Mislim da je to i dobro da imamo podelu posla, da nema nekih preklapanja i da smo skoncentrisani na one delove koji su nam bitni - rekla je ona.