FUNKCIONER DF: Nećemo tražiti pomilovanje Kneževića


IZVOR: Tanjug - 24.03.2018 | 22:03


Odluka Ministarstva pravde Crna Gora da odbaci molbe za pomilovanje jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića pokušaj je njegove eliminacije iz političkog života Crne Gore, ocenili su u DF-u.

Foto: Tanjug/AP

Lideri DF: Andrija Mandić i Milan Knežević

Iz DF-a poručuju da nisu, niti će tražiti pomilovanje za Kneževića, koji je i lider Demokratske narodne partije (DNP).

- Snažno i odlučno se borimo protiv aktuelne vlasti koja je uništila Crnu Goru i to ćemo nastaviti po cenu sopstvene slobode i sopstvenih života - rekao je na konferenciji za medije funkcioner DF-a Nikola Jovanović.

On je demantovao da je porodica Milana Kneževića tražila njegovo pomilovanje.

Večeras je DNP organizovao književno veče u Podgorici posvećeno stvaralaštvu Kneževića.

Knežević se već pet dana nalazi u zatvoru u Spužu na izdržavanju zatvorske kazne od četiri meseca, na koju ga je osudio Osnovni sud u Podgorici, jer je odgurnuo policajca 17. oktobra 2015. godine prilikom mirnih protesta Demokratskog fronta ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici.

Ako bude imao primerno vladanje Knežević bi mogao biti pušten na slobodu za dva meseca. On se nalazi u sobi sa četvoricom zatvorenika.

Molbe za pomilovanje su odbačene, jer ih nisu podnela ovlašćena lica - advokati ili porodica Milana Kneževića, saopštili su ranije danas iz crnogorskog Ministarstva pravde.

Molbe su podneli Udruženje književnika Crne Gore, Institut za srpsku kulturu i Društvo srpskih književnika Crne Gore.