PRONAĐENI DEČACI KOJI SU NESTALI U HRVATSKOJ: Sve su digli na noge, evo gde ih je policija našla


IZVOR: N.J. - 11.01.2024 | 21:20


Zbog nestanka svi su bili uznemireni.

Foto: Mup
PRONAĐENI DEČACI KOJI SU NESTALI U HRVATSKOJ: Sve su digli na noge, evo gde ih je policija našla

Hrvatska je nedavno bila uznemirena nestankom trojice dečaka tokom praznika, ali srećom, potraga je završena uspešno. Nakon što su se našli u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba u razmaku od nekoliko dana, aktiviran je sistem za potragu, a građani su pozvani da pomognu. 

Jedan od dečaka je pronađen u Rijeci, dok za drugu dvojicu još uvek nisu poznati detalji o tome gde su i kako pronađeni. Policija je bila angažovana u potrazi za dečacima, a ispostavilo se da su neki od njih odlučili da produže zimske praznike i ne vrate se u dom. Nakon toga, potraga je obustavljena. Dvojica 14-godišnjaka su s područja Zagreba, dok treći potiče iz Rijeke, prenosi "Telegraf".

- Dobio sam informaciju da je jedan od tih dečaka naš štićenik, koji se nije vratio u našu ustanovu nakon školskih praznika. Mi smo stupili u kontakt s centrom i stupili smo u kontakt s majkom. On bi danas trebalo da bude na putu prema ustanovi - rekao je Božo Vrkljan, direktor Centra za pružanje usluga doma socijalnog rada Dugave.

Foto: Mup

Pronađeni nestali dečaci

Najčešće deca beže od kuće.

- Neretko se dogodi da u jednom danu imamo raspisanu objavu, dete se pronađe i ponovno se udalji iz ustanove u kojoj je smešteno - rekla je Anita Matijević iz Odeljenja za maloletničku delikvenciju.

Razolozi za bekstvo

- Zaljubljenost, loš uspeh u školi, možda neslaganja s drugim korisnikom. Sklonost skitnji, avanturizam, nedostatak i internet izazovi gde deca dovode sebe u opasnost - objašnjava Vrkljan.

BONUS VIDEO: