PUCAO IZ PUŠKE DA ZASTRAŠI KOMŠIJINOG PSA, PA POGODIO ŽENU U BRADU! Odmah uhapšen, policija u kući našla još oružja!


IZVOR: Republika - 23.11.2023 | 15:21


Muškarac (63) hteo je da zaplaši komšijskog psa pucajući iz puške, greškom pogodio ženu.

Foto: shutterstock
PUCAO IZ PUŠKE DA ZASTRAŠI KOMŠIJINOG PSA, PA POGODIO ŽENU U BRADU! Odmah uhapšen, policija u kući našla još oružja!

Policija u Slunju uhapsila je muškarca (63) koji je pucao na komšijinog psa, ali je greškom pogodio ženu u bradu. Nakon toga je sprovedena istraga, kojom je utvrđeno da je osumnjičeni 20. novembra iz neprijavljene vazdušne puške pucao iz svog dvorišta u nameri da zastraži komšijinog psa.

Nažalost, dijabola je slučajno pogodila 53-godišnju ženu u bradu zbog čega je pretrpela lakše povrede.

Tokom pretrasa kuće osumnjičenog pronađena je prepravljena vojnička puška, jedna vazdušna puška i jedna poluautomatska puška, piše Index.

Muškarac će zbog ovog dela biti kažnjen, kao i zbog posedovanja neprijavljenog oružja.

- Protiv osumnjičenog muškarca će biti podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je uradio krivično delo dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom i biće urađen optužni predlog nadležnom sudu skladno Zakonu o nabavljanu i posedovanju oružja građana zbog posedovanja neprijavljenih vazdušnih pušaka. U odnosu na ostale puške pronađene prilikom pretrage sledi dalje kriminalističko istraživanje odnosno veštačenje istih, a po okončanju navedenog nadležnom telu će biti prošleđeno odgovarajući izveštaj protiv osumnjičenog muškarca - objavila je karlovačka policija.

BONUS VIDEO