KAP KOJA JE PRELILA BAČVU! Sin se naljutio na roditelje pa im u burad sa vidnom sipao BENZIN!


IZVOR: Republika - 03.11.2023 | 22:27


Tačno je sve, učinio sam to jer sam se tih meseci rešavao zavisnosti od alkohola pa su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz porodčnog života i detinjstva i ponašanja roditelja prema meni. Zato sam napisao rukom pismo u kom sam oca i majku nazvao pogrdnim imenima, kazao je mladić.

Foto: Printscreen
KAP KOJA JE PRELILA BAČVU! Sin se naljutio na roditelje pa im u burad sa vidnom sipao BENZIN!

Dragec (27) je proglašen krivim i osuđen zbog nasilja prema majci (53) i ocu (66) u oktobru i novembru u porodičnoj kući u okolini Ivanca, kraj Varaždina, navodi Danica.hr.

Presuda je u međuvremenu, nakon isteka roka za žalbu, postala pravosnažna. Sudija mu je izrekao novčanu kaznu.

Nasilje je trajalo danima, a kap koja je prelila bačvu – zapravo mnogo kapi – bilo je ono što je ljutiti sin napravio u podrumu. Dragec je, naime, iz čista mira uzeo kanister s pet litara benzina pa gorivo natočio u širu i jabukovo sirće koje su napravili njegovi roditelji.

- Oko 18 sati u porodičnoj kući zbog loših porodičnih odnosa u kuhinji je drvenom daskom za seckanje udario po vratima kuhinje i ista oštetio u vidu udubljenja, potom je istom daskom udario po radnom stolu kuhinjskog elementa gde su takođe nastala oštećenja u vidu puknuća.

Tom prilikom vikao je na oca i majku i vređao ih:

- Je*o vam Bog mater, Idite u pi*du materinu” i slično, a čime je kod istih izazvao povredu dostojanstva i uznemirenost.

- Dana 5. novembra oko 20 sati u podrumskoj prostoriji kuće uzeo je kanister zapremine 5 litara koji je bio pun benzina pa je pola sadržaja ulio u pvc bačve (100 i 200 litara) u kojima se nalazilo mlado vino i u jednu pvc bačvu od 30 litara u kojoj se nalazilo jabukovo sirće.

- Takođe je rukom napisao pismo u kom roditelje naziva pogrdnim imenima, a to pismo mu je privremeno oduzela policija - navodi se u presudi koju je donela sudija u Ivancu.

- Tačno je sve, učinio sam to jer sam se tih meseci rešavao zavisnosti od alkohola pa su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz porodčnog života i detinjstva i ponašanja roditelja prema meni. Zato sam napisao rukom pismo u kom sam oca i majku nazvao pogrdnim imenima.

- Zašto sam to tako sve učinio? Pa, nisam znao na drugačiji način u tom trenutku da izrazim svoje emocije. Svestan sam da sam loše postupio, jako mi je žao, ali nakon svega sam s roditeljima uspostavio korektan porodični odnos i više se ne svađamo - skrušeno je rekao Dragec.

Kako je presuda postala pravosnažna, on je već platio kaznu od 1.000 kuna (oko 133 evra) i 150 kuna prekršajnih troškova (20 evra).

Bonus video