PRETIO OSNOVCIMA DA ĆE IH ZVERSKI POBITI! Užas u Prnjavoru - maloletnim drugarima pretio ubistvom!


IZVOR: Republika - 20.10.2023 | 18:32


Direktor OŠ "Nikola Tesla", Milan Vranić, izjavio je da škola preduzima sve neophodne korake kako bi rešila ovaj problem.

Foto: Profimedia, Shutterstock
PRETIO OSNOVCIMA DA ĆE IH ZVERSKI POBITI! Užas u Prnjavoru - maloletnim drugarima pretio ubistvom!

U Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Prnjavoru, ozbiljan incident izazvao je zabrinutost među učenicima i njihovim roditeljima nakon što je maloletni učenik pretio ubistvom dvojici svojih vršnjaka. Incident je izazvao paniku i strah među školskom zajednicom, a pojedini roditelji su čak odlučili da zabrane deci da odlaze na nastavu.

Prema informacijama koje prenosi ATV, policija je informisana o pretnjama i izašla je na lice mesta kako bi potvrdila ozbiljnost situacije. Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci takođe je upućeno na slučaj. Kako se radi o maloletnicima, koji ne mogu krivično odgovarati, tužilaštvo je naložilo školi i Centru za socijalni rad da preduzmu odgovarajuće mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Direktor OŠ "Nikola Tesla", Milan Vranić, izjavio je da škola preduzima sve neophodne korake kako bi rešila ovaj problem. Obavestili su policiju, multisektorski tim i organizovali sastanke kako bi se situacija rešila na najbolji način.

Vranić je dodao da je interes svih u zajednici da učenici i zaposleni budu bezbedni i da škola čini sve što je u njihovoj moći kako bi se osigurala sigurnost. Takođe su se obratili resornom ministarstvu, Republičkom pedagoškom zavodu i ombudsmanu kako bi dobili dodatnu podršku u rešavanju ovog problema.

BONUS VIDEO