DRAMA U ZENICI: Dvostruki ubica Aleksa Mican uhapšen posle potere, dignute na uzbunu sve službe bezbednosti


IZVOR: Republika - 15.09.2023 | 11:41


Posle intenzivne potrage u Zenici je uhapšen dvostruki osuđeni ubica Aleksa Mican, koji se nakon dopusta nije vratio u zatvor u Zenici.

Foto: youtube.com/printscreen
DRAMA U ZENICI: Dvostruki ubica Aleksa Mican uhapšen posle potere, dignute na uzbunu sve službe bezbednosti

Portparol zeničkog zatvora Elvedin Fišek je sarajevske medije izjavio da je Mican uhapšen jutros.

Mican je osuđen za ubistvo Senada Lepirica i Adema Ćatića, koji su bili radnici firme "IT Computers", 2004. godine. Ubio je ove radnike u svom iznajmljenom stanu u naselju Mojmilo i ukrao pet laptopova.

Osuđen je na kaznu od 25 godina zatvora, i do trenutka izostanka sa dopusta, proveo je 19 godina u zatvoru.

Današnje hapšenje Micana u Zenici izvršeno je u saradnji sa OSA i federalnom Upravom policije, i ono je usledilo nakon intenzivne potrage.

Kako je za Klix.ba potvrdio direktor KPZ Zenica Rusmir Isak, Mican je uhapšen u jutarnjim satima.

"Odbjegli Aleksa Mican je uhapšen i priveden u prostorije MUP-a ZDK. Akcijom su koordinirali OSA, FUP, MUP ZDK i KPZ Zenica", potvrdio je za Klix.ba direktor KPZ-a Zenica.

Brojne policijske snage od juče su bile na terenu i tragali su za Micanom. Kako je Isak ranije izjavio, Mican je 2021. godine ostvario prava na dopuste pa se već i ranije nalazio na slobodi.

"Dao sam nalog zapovjedniku i drugima da učestvuju u istražnim radnjama unutar zatvora kako bi se proverilo kako je došlo do toga da ostvari pravo dopusta", kazao je Isak.

BONUS VIDEO: