SAMO 7 GODINA ZA OCA MONSTRUMA! Izgladnjivao dete(8), zlostavljao ga u kadi u smrdljivom stanu, dok se on bahatio!

Autor:

Hronika

03.06.2024

14:46 >> 15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija je pri odmeravanju kazne sve uzeo u obzir, ali za tako zversko zanemarivanje devojčice opravdanje nema.

SAMO 7 GODINA ZA OCA MONSTRUMA! Izgladnjivao dete(8), zlostavljao ga u kadi u smrdljivom stanu, dok se on bahatio!

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP

Uroš P. zarobio ćerku u stanu

Otac iz pakla Uroš Pašajlić osuđen je danas na sedam godina i osam meseci zatvora  u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. U izrečenoj prvostepenoj presudi ocu monstrumu koji je svoju osmogodišnju ćerku Lanu držao zaključanu u smrdljivom stanu stanu, u kadi u kupatilu, bez hrane i vode, sudija je obrzložio detaljno svoju odluku prema kojoj je Pašajlić za krivično delo nasilje u porodici učinjeno na štetu maloletne ćerke osuđen na kaznu zatvora od sedam godina, a za zlostavljanje i mučenje devojke na kaznu zatvora od 10 meseci, zbog čega mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od sedam godina i osam meseci.

 

Dete je 24. marta 2023. godine pronađeno u teškom stanju, u kadi u stanu koji čak nije imao ni kvaku. Njen otac uhapšen je četiri dana kasnije i od tada je u pritvoru. On je bio njen staratelj budući da joj je majka psihički obolela. Optužnicom se tereti da je najmanje od 2022. do marta naredne godine zanemarivao ćerku.

Pašajlić je osuđen za porodično nasilje nad partnerkom i što je zanemarivao i zlostavljao svoje maloletno dete. Za ovaj zločin zaprećena je kazna od 2 do 10 godina, a ovaj zlikovac je dobio 7 godina i 8 meseci.  U svoju odbranu je tvrdio da je pogrešno postupao kao otac jer je bio narkoman, dok je negirao nasilje nad partnerkom.

RepublikaT/Dragan Kadić, MUP, Shutterstock
Uroš Pašajlić ćerku držao samu zaključanu u jednom stanu bez uslova za život, a partnerku u drugom zaključao i izložio torturi

Njegovo zlodelo prijavila je njegova parnerka Ivana Lončar sada Živković pošto je tukao u stanu u opštini Palilula, u kojem je držao takođe zaključanu. Ona je pred sudom govorila od strahoti koju je prošla sa njim i o tome kako je otkrila da je ćerku zanemarivao. Tvrdi da je lagao o detetu i da nije znala da je u takvoj situaciju koju je policija zatekla kada je provalila u stan i dete zatekla u jezivom stanju. Nije govorila, tresla se i bila "kost i koža".

Na današnjem ročištu prikazane su fotografije iz stana u beogradskom naselju Mirijevo, u kojem je pronađena devojčica, a zatim su izrečene završne reči. Na fotografijama su prikazana vrata bez kvake, a onda i užasna unutrašnjost stana.

Prikazan je hodnik pun smeća, razbacane stvari, a zatim i kupatilo u užasnom stanju. U kadi je bila bačena garderoba devojčice, smrznuta hrana kao i otpaci, a po podu kupatila je svuda bilo đubre i ostaci ustajale hrane. Isto je bilo i u kuhinji i dnevnoj sobi, a njena garderoba je zgužvana stajala u krevecu .

- Nije zabeležen ovakav slučaj nasilja u porodici, ovolika nebriga i neodgovornost, bezobzirno ponašanje i sistemski propusti kod nas. Dokazano je da je Pašajlić izvršio oba krivična dela i predlažem sudu da mu izrekne jedinstvenu kaznu, a sudu ću prepustiti procenu iste i smatram da treba da ostane u pritvoru dok ne ode na izdržavanje kazne - rekla je tužilac. 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Mala Lana sada vodi bezbrižan život u hraniteljskoj porodici

Zastupnica male Lane koja se u međuvremenu oporavila prvo u bolnici, a potom u hraniteljskoj porodici rekla je da je okrivljeni je prilikom iznošenja odbrane priznao nasilje nad devojčicom. Traži oštru kaznu za njega.

- Postupao je sa umišljajem i svojim bezobzirnim ponašanjem ugrozio je telesni integritet i spokojstvo deteta. Bila je potpuno sama, bez hrane u jako lošim uslovima, okružena gorilom smeća, neadekvatno odevena. Molim sud da uzme u obzir njeno zdravstveno i mentalno stanje nakon svega, kao i težinu koja je detetu od sedam i po godina izmerena kad je dovedena u bolnicu. Neke posledice kod nje su već nastale, a nažalost će se neke tek ispoljiti-  rekla je zastupnica devojčice.

Branilac Uroša Pašajlića rekao je da smatra da je njegov klijent "samo loš roditelj" i da nije ubica niti silovatelj, te da bi trebalo da se tereti za krivično delo zapostavljenje i zanemarivanje maloletnog deteta, a ne nasilje u porodici.

- Smatram da treba da odgovara, on je dobio već epitet oca iz pakla i zadržao ga je do danas, ali on je samo loš roditelj, nije nikoga ubio ni silovao. Nije bio dobar roditelj, nije svom detetu obezbedio osnovne stvari i što se toga tiče neću iznositi ni olakšavajuće okolnosti. Što se tiče dela za koje se tereti u odnosu na Lončarevu smatramo da je ona saučesnik, a ne žrtva, možda ne direktno ali kao podstrekač. Prijavila ga je samo kad je shvatila da i ona može biti kriva za posledice.

Oni su međusobno zlostavljali jedno drugo, oboje su žrtve svoje veze. Zato tražim da se donesu dve odvojene presude i da druga u odnosu na delo zlostavljanje i mučenje I.L. bude oslobađajuća - rekao je Pašajlićev branilac. Na ove njegove reči odreagovala je tužiteljka koja je objasnila da je nesporno da je počinio delo nasilje u porodici jer devojčica nije imala način da potraži pomoć jer je bila zaključana u kupatilu, a ulazna vrata stana nisu imala kvaku i nije niko bez toga mogao da izađe - kazao je Pašalićev advokat pred sudom. 

Sramna odbrana oca monstruma- vadi se na drogu i zavisnost

Jako mi je žao zbog svega što sam uradio i pogađa me što sam odvojen od ćerke. Ne želim da se pravdam, ali bio sam narkoman, nestabilan, drogirao sam se, a kad sam tražio pomoć nisam je dobio. To što se desilo sa mojim detetom nije smelo da se desi, žao mi je što mi ona nije bila centar pažnje, a ne I.L. koja nije bila adekvatna za mene. Voleo bih nekako ovo da ispravim. Želim da više ne budem narkoman i da jednog dana ponovo budem otac svojoj ćerki - rekao je Pašajlić .

Navode svoje partnerke koju je maltretirao je ocenio kao izmišljen

Veštak je procenio zlostavljanu ženu 

- Ivana Lončar je intelekualno sposobna, ali je pasivno-zavisna. Tih pet dana, koliko ju je okrivljeni držao zatvorenu, njeno duševno stanje je bilo ugroženo i nije preduzela akcije koje bi drugi preduzeli u toj situaciji, jer je želela da održi emotivni odnos sa okrivljenim - objasnila je veštak na prethodnom ročištu.

Veštak je ocenila da je Ivana imala načina da pozove pomoć, ali da je ona pokušavala da održi odnos sa Pašajlićem i nije adekvatno reagovala, iako joj u većini situacija njegovo ponašanje nije odgovaralo.

- Premišljala se i onda se požalila prijateljici koja joj je dala racionalne savete i kada je došlo do pitanja deteta počela je tako i da razmišlja o tome, da spasi sebe i dete- zaključio je sudski veštak u svom izveštaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Natalija Akarslan

03.06.2024 18:38

7 godina ?? Ovo je za dozivotnu, ali u ovoj drzavi se nista vise ne radi razumno!!!