ŽENA KOJA JE SNIMILA KOLEGINICU KAKO TUČE DETE SA INVALIDITETOM DOBILA OTKAZ! Evo šta se desilo sa zlostavljačicom u "Pazariću"! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 18.08.2023 | 09:22


Protiv koleginice koja je snimala celi nemili događaj, podnesena je krivična prijava zato što nije zaustavila niti sprečila radnicu koja je tukla štićenika, zato što je snimala i snimak nije prosledila niti upravi i upozorila na nehumano ponašanje, niti je snimak dostavila policiji ili tužilaštvu.

Foto: Profimedia
ŽENA KOJA JE SNIMILA KOLEGINICU KAKO TUČE DETE SA INVALIDITETOM DOBILA OTKAZ! Evo šta se desilo sa zlostavljačicom u "Pazariću"! (VIDEO)

Radnica Zavoda "Pazarić" koja je snimala svoju koleginicu dok je ova tukla štićenika u zavodu, biće krivično gonjena.

Protiv koleginice koja je snimala celi nemili događaj, podnesena je krivična prijava zato što nije zaustavila niti sprečila radnicu koja je tukla štićenika, zato što je snimala i snimak nije prosledila niti upravi i upozorila na nehumano ponašanje, niti je snimak dostavila policiji ili tužilaštvu, piše Avaz, prenosi Srpskainfo.

Podsećamo, uznemirujući snimak nasilja nad jednim od štićenika objavljen je pre nekoliko dana, a na tom snimku se vidi kako jedna zaposlena udara jednog mladića/dečaka i govori da „začepi“.

Radnica koja je tukla štićenika juče je dobila otkaz.

Snimak zlostavljanja deteta, koji je kružio društvenim mrežama, je obrisan.

Inače, i pre tri godine predstavnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH prikazala  je jezive snimke o tretmanu štićenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine u Pazariću u blizini Sarajeva.

Snimci su bili toliko potresni, a na njima se vide štićenici s modricama vezani za radijatore. Tom prilikom situacija u Zavodu nazvana je modernim ropstvom, a posle reakcija nadležnih, ustanovljeno je da sa decom ne rade stručne osobe.

Bonus video: