PROTESTI U JABLANICI ZBOG KRVNIČKI PRETUČENE RADNICE HOTELA! Narod na ulicama zbog stravičnog nasilja!


IZVOR: Republika - 06.08.2023 | 17:18


Zbog radnice hotela koju je pretukao vlasnik, u Jablanici najavljeni protesti.

Foto: MERIMA ŠIPKOVIĆ BEGIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT
PROTESTI U JABLANICI ZBOG KRVNIČKI PRETUČENE RADNICE HOTELA! Narod na ulicama zbog stravičnog nasilja!

Radnicu hotela Jablanica pretukao je vlasnihžk hotela kada je tražila poslednju platu jer je planirala da da otkaz. Najpre su je verbalno napali vlasnik Amir Dž. i njegova supruga, a onda je vlasnik hotela nasrnuo na nju i tom prilikom je zadobila teške povrede glave.

Zbog nemilog događaja će u sredu 9. avgusta u 18.00 časova biti organizovani protesti kao izraz podrške Enisi Klepo, pretučene radnice, ali i podrška svim ženama žrtvama nasilja.

Proteste u ulici Doljanka organizuje nekoliko udruženja iz Mostara, Konjica, Jablanice i Sarajeva. Okupljeni će se prošetati od ulice Komuna Vejle, preko ulice Zlatnih Ljiljana, Nikole Bojanovića do Omladinskog šetališta, prenosi Srpskainfo.

– Nasilje izvršeno nad jednom ženom, ugrožavanje radničkih prava, zajedno nas je kao društvo zgrozilo i ujedinilo s ciljem zaustavljanja nasilja nad ženama i zaštite radničkih prava, posebno u Jablanici, gde nažalost nije prvi put da se krše radnička prava – navelo je Udruženje Dignitet u pozivu na proteste, pa dodali.

Foto: Facebook

Pretučena Enisa Klepo

– Pozivamo građanke i građane, predstavnike vladinog i nevladinog sektora, predstavnike poslodavaca da nam se pridruže kako bismo zajedno izrazili podršku ženama žrtvama nasilja. Zajedno pošaljimo poruku da nasilje nad ženama nema mesto u našem društvo, te da nasilni poslodavci trebaju biti kažnjeni u skladu sa Zakonom. Želimo zaustaviti nasilje nad ženama, pružiti podršku onima koji su pretrpeli nasilje i istaći nužnost borbe protiv nasilja kao ozbiljnog problema u našem društvu i pokrenuti sankcije za poslodavce koji ne poštuju radnička prava! Kroz mirne proteste, želimo osnažiti glasove žrtava i poslati snažnu poruku da nasilje nad ženom ne može proći nekažnjeno.

Napad na Enisu je osudio i načelnik Jablanice Damir Šabanobić.

BONUS VIDEO: