ŽELJKA MARKIĆ NAZVALA PUPOVCA TERORISTOM! Sud odlučio - mora da plati odštetu!


IZVOR: Republika - 03.02.2023 | 10:01


Presuda je nepravosnažna, ali ako postane pravosnažna preti joj kazna od nekoliko hiljada evra.

Foto: Tanjug/HINA, Youtube/55 minuta kod Željke Markić
ŽELJKA MARKIĆ NAZVALA PUPOVCA TERORISTOM! Sud odlučio - mora da plati odštetu!

Željka Markić, predsednica udruženja U ime porodice, nepravosnažnom presudom zagrebačkog Opštinskog građanskog suda dužna je da Miloradu Pupovcu i Samostalnoj demokratskoj stranci Srbije isplati ukupno 2.654 evra odštete, navodi Slobodna Dalmacija.

Ako presuda postane pravosnažna, Markić će morati da plati odštetu i još 1.155,73 evra troškova jer je 19. oktobra 2020. gostovala u emisiji Bujica gde je dala izjavu kojom je lidera i stranku klasifikovala kao "zločinačku organizaciju", naveo je u tužbi.

- Mislite da postoji gnezdo domaćeg terorizma u SDSS-u - pitao je voditelj emisije.

- Dakle, de facto, gospodin Plenković je u koaliciji sa ljudima koji odgovaraju opisu onoga što je on nazvao domaći terorizam - odgovorila je Markić.

Pupovac: Proglasila nas je za neprijatelje države

Kako je u tužbi naveo Pupovac i njegova stranka, Markić je, predstavljajući ih teroristima, apsolutno oklevetao, osramotio i moralno diskreditovao kako lidera i samu stranku, tako i ostale članove SDSS-a. Praktično gledano, kvalifikovao ih je kao „zločinačku organizaciju“, „državnog neprijatelja“ i nekoga ko predstavlja opasnost po bezbednost Republike Hrvatske.

- Ona je izjavila u emisiji Bujica, svjesna da su većina gledalaca emisije o kojoj je riječ pretežno pripadnici desnih radikalnih političkih opcija i ideologija, koji otvoreno iskazuju netrpeljivost prema prvotužiocu (Pupovcu) i drugom tužiocu. (SDSS) i njihovih članova - navodi se, između ostalog, u tužbi.

Takođe je navedeno da će je, ako dobiju odštetu, platiti u dobrotvorne svrhe.