RAZVELA SE ĆERKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA POSLE GODINU DANA BRAKA! Njenu svadbu nazivali "venčanjem godine", došao joj i Erdogan!


IZVOR: Republika - 07.10.2022 | 10:01


Ćerka predsednika SDA Bakira Izetbegovića, Jasmina Izetbegović, razvela se od biznismena poreklom iz Stoca, Ćamila Humačkića, samo godinu dana nakon što su se venčali, pišu "Nezavisne".

Foto: Tanjug/AP
RAZVELA SE ĆERKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA POSLE GODINU DANA BRAKA! Njenu svadbu nazivali "venčanjem godine", došao joj i Erdogan!

Jasmina i Ćamil venčali su se prošle godine u Sarajevu, a mediji iz BiH su svadbu nazvali "venčanjem godine".

Ipak, naslednici Bakira i direktorke Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović, nije bilo najsjajnije u braku, zbog čega se, kako pišu bosanski mediji, razvela posle nešto više od godinu dana.

Podsetimo, Jasmina i Ćamil su se venčali u avgustu 2021. godine, a šerijatski kum joj je bio predsednik Turske Redžep Taip Erdoan. On je, specijalno za ovu priliku, doputovao u Sarajevo, o čemu su pisali mediji.

Šerijatsko venčanje u Begovoj džamiji u Sarajevu obavio je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, gde je Jasmina stigla u pratnji oca Bakira.

Građansko vjenčanje održano je u sarajevskom hotelu "Evropa" pred velikim brojem zvanica iz političkog i javnog života BiH, ali i regiona i Evrope.

Inače, njen bivši suprug navodno živi u Nemačkoj, na internetu se može pronaći podatak da je vlasnik "Duos Technology" iz Berlina. a završio je Humbolt unverzitet.