HRVATSKI PREDSEDNIK NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Pored mene živog nećete u EU! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 25.09.2022 | 12:07


Hrvatski predsednik Zoran Milanović prokomentarisao je spoljnopolitičko ponašanje Srbije kao i optužnicu za hrvatske pilote optužene za zločine u Oluji.

Foto: Tanjug/Mario Strmotic
HRVATSKI PREDSEDNIK NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Pored mene živog nećete u EU! (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je juče polaganju zakletve kadeta Vojnog učilišta u Zagrebu i tom prilikom je izneo mišljenje o Srbiji i njenom evropskom putu. 

On je na pitanje novinarke o optužnici Srbije za hrvatske pilote izjavio da mu je "ponašanje Srbije nejasno" i kako "ne zna šta Srbija hoće, ali da na ovaj način neće ući u Evropsku Uniju". 

Dalje je naveo kako se "Hrvatska ponašala džentlmenski prema Srbiji, ali da je sada dosta", na šta je dodao da "Srbija pored njega živog neće ući u EU". 

Podsetimo, u istom nastupu, Milanović je u vezi optužnice za pilote koji su osumnjičeni za zločin na Petrovačkoj cesti izjavio kako "mu je ta priča sa decom postala nepodnošljivo gadna", na šta je odovorila premijerka Srbije Ana Brnabić.

Pogledajte i video u nastvaku gde Milanović komentariše navedene teme. 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovic-srbi-takvi-pored-mene-zivog-nece-uci-u-eu/2397747.aspx#brid_cp_Brid_64023113