DALI ZAKLETVU DA ĆE BITI KRVNE OSVETE! Jeziv detalj na sahranama Borilovićevih žrtava, ovako su pokazali da se sprema VELIKO ZLO!


IZVOR: Republika - 17.08.2022 | 07:50


Vuk Borilović je u petak, 12. avgusta, usmrtio deset osoba, a da bi do krvne osvete eventualno moglo da dođe, moglo se videti na sahranama žrtava.

Foto: Foto- Ilustracija: Republika.rs, Shutterstock,Facebook
DALI ZAKLETVU DA ĆE BITI KRVNE OSVETE! Jeziv detalj na sahranama Borilovićevih žrtava, ovako su pokazali da se sprema VELIKO ZLO!

Na sahranama žrtava Vuka Borilovića, koji je u petak izvršio masakr ubivši deset osoba, među kojima i dvoje dece, primećeno je nekoliko muškaraca u belim košuljama. Prema starim, crnogorskim običajima, to znači zakletvu na krvnu osvetu, prenosi Informer.

Stariji Cetinjani, koji dobro znaju običaje crnogorskih plemena i šta ovakva poruka nosi, zabrinuti su zbog onoga što bi moglo da usledi. Zbog svega su se među žiteljima brzo raširili strah i zabrinutost da se krvoproliće nije završilo.

Žrtve pomahnitalog masovnog ubice sahranjene su u subotu i nedelju na nekoliko grobalja na Cetinju i okolini, a među ožalošćenima bilo je i policajaca u civilu. Ovi policajci nisu prilazili muškarcima u belim košuljama, jer nositi takvu garderobu na sahrani nije protivzakonito, ali je to zapalo za oko starijim Cetinjanima i zabrinulo ih.

Jedan od njih ispričao je za crnogorske medije da bela košulja na sahrani može predstavljati vrlo opasnu poruku.

- Od davnina onaj koji na sahrani nekog svog bližnjeg, koji je ubijen, obuče belu košulju, time šalje poruku porodici ubice da se zaklinje na krvnu osvetu i da se dug u krvi mora naplatiti - kazao je ovaj Cetinjanin.

 Vukova supruga i tri ćerke, koje su u vreme zločina bile na moru, nalaze se na sigurnom, na tajnoj lokaciji i o njima brine policija. To je potvrdio i načelnik kriminalističke policije u Centru bezbednosti Podgorica.

- Preduzeli smo sve mere da ta porodica bude bezbedna. Svi razumemo tugu i bol porodica žrtava, ali Borilovićeva supruga i tri ćerke nisu odgovorne za zločin. Očekujem od svih građana Cetinja da to razumeju - rekao je Korać.

BONUS VIDEO