SRBIJA SE PAMETNIJE NAORUŽAVA OD NAS! Kupovina rafala je za Hrvatsku TOTALNI PROMAŠAJ! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 08.06.2022 | 15:37


Hrvatski vojni pilot Ivan Selak je gostovao na hrvatskoj nacionalnoj televiziji HRT1, gde je govorio o hrvatskom naoružanju i uporedio ga sa srpskim.

Foto: Tanjug/HINA/ EDVARD SUSAK
SRBIJA SE PAMETNIJE NAORUŽAVA OD NAS! Kupovina rafala je za Hrvatsku TOTALNI PROMAŠAJ! (VIDEO)

Na hrvatskoj nacionalnoj televiziji HRT1 gostovao je poznati hrvatski pilot Ivan Selak koji je govorio o tome kako hrvatski predsednik Zoran Milanović menja mišljenje o naoružanju koje nabavlja, u jednom momentu je najbolje u regionu, u drugom se premišlja kako je možda trebalo da nabavi naprednije naoružanje. Selak je mišljenja da se Srbija naoružava pametnije od Hrvatske, a tu tvrdnju je potkrepio jakim argumentima. 

 

 

Voditelj ga je upitao kako je moguće da je Zoran Milanović promenio mišljenje o rafalima, jer ovi koje su kupili uopšte nisu za ratno delovanje. 

Rafal ima izvanzemaljske mogućnosti, međutim, ima ono "ali ali" koje devojku kvari. To je u našim okolnostima potpuno promašen avion. Mi nemamo novaca ni tehničare, ni pilote, ni infrastrukturu za korišćenje rafala. To bi bilo kao da kupuješ mercedes za odlazak do prodavnice - odgovorio je Selak i dodao da Milanović ne zna šta je prioritet, priuštivost i potreba. 

Foto: Twitter/printscreen

Ivan Selak

- Oni su puno pametniji. Ako vi kupite avion i koristite ga samo za kontrolu atmosfere, to se može raditi i sa nečim drugim.. ma daj, nemoj me zezat' - zaključio je hrvatski pilot.