KOMŠIJE OPASNO PROVOCIRAJU: Hrvatska na sve načine diskredituje vojnu neutralnost Srbije - žele i da ukinu Republiku Srpsku!


IZVOR: Republika - 03.04.2022 | 12:30


Koje god teme da se dotaknu komšije ne mogu a da ne ubace Srbiju kao temu rasprave.

Foto: Tanjug/AP, Profimedia
KOMŠIJE OPASNO PROVOCIRAJU: Hrvatska na sve načine diskredituje vojnu neutralnost Srbije - žele i da ukinu Republiku Srpsku!

Hrvatske novine večernji.hr nedavno su imale intervju sa Slavoj Žižekom, filozofom iz Slovenije. Navodna tema je trebala da bude rat u Ukrajini, ali kao što obično biva, govorilo se o svemu samo ne o tome.

Gotovo ceo intervju se sveo na sumanute laži kako je Republika Srpska regrutni centar za ruske dobrovoljce, kao i to da ona ne treba da postoji nazivajući njeno postojanje ''katastrofom''.

- Putinova Rusija provodi ekspanziju, rekao je tom prilikom, mesec i nešto dana pre nego što je počela agresiju na Ukrajinu, kad su mnogi takav scenario još smatrali nemogućim. Istaknuo je tada da specijalne ruske dobrovoljačke jedinice treniraju u Republici Srpskoj, da tamo postoji snažna, vojnička, čak obrambena ruska prisutnost, što u kontekstu rata u Ukrajini poprima novo značenje -  izjavio je Žižek za večernji

Stiče se utisak da se u komšiluku već neko vreme svaki trenutak koristi da se napadne Srbija, još agresivnije kako je počeo rat u Ukrajini.
 

U konkretnom slučaju, kriju se dva cilja, da se vojna neutralnost Srbije diskredituje kroz laži o ruskim dobrovoljcima u Republici Srpskoj i da se ona na osnovu toga što je ''katastrofa'' potpuno ukine.

BONUS VIDEO: