"ON je jedan običan SMUTLJIVAC"! MILO ozbiljno naljutio DODIKA optužbama za secesionizam i prorusku politiku!


IZVOR: Republika - 21.03.2022 | 16:38


Ako je ko razvijao odnose sa Rusima, onda je to Đukanović, kaže Dodik.

Foto: Tanjug/D. GOLL/Tanjug
"ON je jedan običan SMUTLJIVAC"! MILO ozbiljno naljutio DODIKA optužbama za secesionizam i prorusku politiku!

Povodom izjava koje je crnogorski predsednik Milo Đukanović dao grčkim medijima, u kojima optužuje Srpsku za secezionizam i širenje ruskog uticaja, reagovao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Proruske snage u Srbiji, Crnoj Gori, u Republici Srpskoj organizuju skupove podrške Putinu i slave „podvige“ ruske vojske. Medijska infrastruktura, uz obilatu finansijsku podršku za takvo delovanje, već odavno je postavljena u regionu. Centri su u Beogradu i Banjaluci, odakle aktivnost šire na Crnu Goru i celi region - kazao je Milo Đukanović, i pri tome optužio Srpsku za secezinizam.

Na ove tvrdnje oštro je reagovao Dodik.

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

 

- On da priča o secesiji. On je to radio. Naša politika je Republika Srpska u ustavnom okviru u Bosni i Hercegovini. Nema nikakvih secesionističkih namera. Ja ne krijem da bih voleo da može tako. Ali u ovom momentu možemo se izboriti samo za našu ustavnu poziciju - kazao je Dodik.

On je kritikovao crnogorskog predsednika i njegovo mešanje u odnose u BiH.

Đukanović glumi da je on neki veliki političar. Pa će on sada komentaristi. On ovde nije bio deset godina. Ja ne komentarišem nikada situaciju u Crnoj Gori. Ako je ko razvijao odnose sa Rusima, onda je to Đukanović. Nije korektno da on pominje Ruse u bilo kom smislu - kaže on.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Milorad Dodik

 

- Srpska će razvijati odnose sa  Rusima u pogledu eneretike i gasovoda, ali nažalost to je sada na čekanju - rekao je Dodik.

Crna Gora, BiH, Albanija, i tzv. Kosovo i imaju službe koje navodno žele da spreče širenje ruskog uticaja na ovim prostorima, otkrio je srpski član Predsendištva BiH.

- Jeste li videli nekog Rusa ovde, da hoda  u Banjaluci. Oni pokušavaju da nametnu narativ da Srpska nešto čini da će otcepiti, držeći tenziju za muslimane da treba da ainimiraju strane faktore na ovim prostorima. Tome se pridružio i Đukanović koji provodi antisrpsku politiku. On je jedan ozbiljan smutljivac, koji pokušava da svoje probleme prebaci na drugu stranu - kazao je Dodik.

Bonus video: