TEGLOM PARADAJZA SRUŠILA DRON! Šok priča kruži mrežama, Olena u glavnoj ulozi: ŠTETA ZA TURŠIJU!


IZVOR: Republika - 08.03.2022 | 13:11


Društvenim mrežama kruži neverovatna priča jedne Ukrajinke koja je navodno teglom zimnice oborila "neprijateljski dron".

Foto: Tanjug/AP
TEGLOM PARADAJZA SRUŠILA DRON! Šok priča kruži mrežama, Olena u glavnoj ulozi: ŠTETA ZA TURŠIJU!

U prvoj verziji "oružje" su bili krastavčići, ali je ona to sama opovrgla u izjavi za ukrajinski portal LIGA.Life, koji ju je juče navodno pronašao.

Junakinja ove poprilično neverovatne priče ipak tvrdi da je u tegli bio paradajz.

- Videla sam da nešto polako leti i prvo sam mislila da je to vrana. A onda sam čula zujanje. Nikad pre nisam videla dron - počela je Kijevljanka, koju su potpisali samo imenom Olena.

Ona kaže da je u tom trenutku bila na terasi, a onda požurila da u stanu nađe bilo šta čime bi gađala letelicu. Dodaje da je ispod stola bila tegla sa paradajzom.

- Uzela sam je, verovatno iz straha. Pomislila sam: "Što ako počnu da pucaju po meni?". Šteta za taj paradajz… Ne znam odakle je došla priča o krastavcima - ispričala je ona medijima.

 

Kaže da se posle pogotka spustila na ulicu sa mužem kako bi dokrajčila dron.

- Razbila sam ga na komadiće i stavila u nekoliko kesa. Ne razumem se u elektroniku, ko zna može li to i dalje da prati nekoga - kazala je Ukrajinka.

Društvenim mrežama proširile su se fotografije ovog navodnog "podviga", ali Olena tvrdi da su lažne jer u tom trenutku nije ništa slikala.

Žena misli da su dron digli pljačkaši koji traže prazne stanove bez vlasnika.

- Već su bili na ulazu naše zgrade. Komšinica je primetila sumnjive mladiće, a kad ih je pitala ko su, brzo su pobegli - kaže Olena.

Kao rekacija na ovu priču pojavilo se mnoštvo mimova na koji su veličali "baku sa teglom krastavčića", iako ona tvrdi da je u pitanju bila druga zimnica.

Nema nikakvih dokaza da se ovo stvarno dogodilo, a kamoli čiji je bio navodni dron, međutim to nije sprečilo korisnike društvenih mreža da stvore mit nalik lažnoj priči o pilotu nazvanom "Duh Kijeva", za kojeg se tvrdilo da je oborio barem šest ruskih aviona.