CRNA GORA PRED KRAHOM?! Zastrašujuće upozorenje: Stanje je opasnije neko ikad u novijoj istoriji, HITNO POKRENUT POSTUPAK PROCENE!


IZVOR: Republika - 21.01.2022 | 13:21


Najviši zvaničnici zaduženi za bezbednost zemlje istakli su kako je situacija veoma ozbiljna nakon pokretanja inicijative za izglasavanje nepoverenja vladi.

Foto: Tanjug/AP
CRNA GORA PRED KRAHOM?! Zastrašujuće upozorenje: Stanje je opasnije neko ikad u novijoj istoriji, HITNO POKRENUT POSTUPAK PROCENE!

Savetnik predsednika izvršne vlasti Crne Gore Vojo Laković upozorio je da je ta zemlja dovedena u bezbednosno najopasniju situaciju u novijoj istoriji, dok je istovremeno na zahtev ministra unitrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u toku procena situacije u državi nakon podnošenja inicijative za izglasavanje nepoverenja vladi. 

Laković je u autorskom tekstu o aktuelnoj političkoj situaciji napisao da su se "parastrukture iz dela bezbednosnog sektora, koji nije razmontiran do kraja, uplele u gaženje izborne volje građana".

Laković, kako prenosi Informer, pominje i ugrožavanje bezbednosti građana i države, a potom zaključuje da na udaru nije samo nada građana, niti politička stabilnost, "već i državna stabilnost i građanski mir".

- Crna Gora je dovedena u bezbednosno najopasniju situaciju u novijoj istoriji - naveo je on. 


Iz Uprava policije podgoričkim Vijestima je rečeno da je u toku procena bezbednosne situacije nakon podnošenja inicijative za izglasavanje nepoverenja vladi. Inače, procenu po zakonu radi Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), na zahtev Uprave policije.