KAKVA GROZOTA! Stariji Plavljanin odveo kući DEVOJČICU (14) da mu bude DRUGA ŽENA! GODINU DANA ŽIVI SA DETETOM, REAGOVALA POLICIJA!


IZVOR: Republika - 26.11.2021 | 16:09


Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je po prijavi policije u Plavu razmotrilo slučaj četrnaestogodišnje devojčice koju je, kako se sumnja, stariji Plavljanin odveo kod sebe kao drugu ženu.

Foto: Profimedia
KAKVA GROZOTA! Stariji Plavljanin odveo kući DEVOJČICU (14) da mu bude DRUGA ŽENA! GODINU DANA ŽIVI SA DETETOM, REAGOVALA POLICIJA!

Slučaj je prijavila baba devojčice, a policija je protiv Plavljanina podnela krivičnu prijavu za delo vanbračna zajednica sa maloletnim licem.

Sa devojčicom su razgovarali psiholog i socijalni radnik, a ona im je potvrdila da već više od godinu dana živi s tim čovekom.

- Nakon što je proučila slučaj, državni tužilac u VDT-u u Bijelom Polju Ljubinka Madžgalj prosledila je predmet Osnovnom tužilaštvu u Plavu kako bi se utvrdila stvarna nadležnost u ovom slučaju. Za sada je sve u nadležnosti osnovnog tužioca, a ako se utvrdi da ima elemenata iz naše nadležnosti, mi ćemo pravovremeno reagovati i preuzeti slučaj - kazao je portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Hasan Lukač.

Kako se nezvanično saznaje, urađen je i lekarski pregled devojčice i sada se čeka kakav će stav po ovom pitanju zauzeti VDT.

Devojčica duže od godinu dana živi kod osumnjičenog Plavljanina, a i sada se nalazi kod njega. Kada je došla imala je svega 13 godina, a nedavno je napunila 14.

Javnost u Plavu je uznemirena zbog ovog slučaja o kojem je policija obaveštena tek pre 15 dana.