BRATISLAV DIKIĆ SLOBODAN ČOVEK! Apelacioni sud u Podgorici ukinuo prvostepenu presudu u slučaju "državni udar"! LAKNULO I ANDRIJI MANDIĆU I MILANU KNEŽEVIĆU!


IZVOR: Tanjug, Republika - 05.02.2021 | 13:23


Odlučeno!

Foto: AP/D.VOJINOVIĆ

Bratislav Dikić

Bivši general Žandarmerije Srbije, Bratislav Dikić danas će izaći iz zatvora u Spužu, rekao je njegov advokat Dušan Jovović.

Predmet "državni udar" je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem, pišu podgoričke "Vijesti".

Prvostepenom presudom u ovom slučaju, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora.

Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović je tada osuđen na godinu i šest meseci zatvora.

Eduard Šišmakov osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična dela.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je tada na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista krrivična dela osuđen je sedam godina.

 
$bp("Brid_12532095", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});
Nemanja Ristić osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet meseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.