Krivokapić otkrio kada će se formirati vlada Crne Gore i šta će se desiti za "Zakonom o slobodi vjeroispovesti"


IZVOR: Republika - 11.09.2020 | 09:37


Do kraja ovog ili početkom narednog meseca očekuje se formiranje nove vlade Crne Gore, rekao je nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Zdravko Krivokapić

Krivokapić je naglasio da nova crnogrska vlada mora da bude vlada ekonomije, a ne demagogije, vlada spasa, a ne rasparčavanja države i, kako je istakao, ona koje će sve zasnivati na principu prava.

Govoreći o spornim članovima "Zakona o slobodi vjeroispovijesti", on je naveo da će svi zakoni koji su diskriminatorski proći kroz proceduru preispitivanja, usavršavanja i izmene, uključujući i taj, prenosi portal Vijesti.ba.

 
$bp("Brid_99816963", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});


- Nije samo Zakon o slobodi vjeroispovijesti diskriminatorski. Postoji još šest zakona koji su sličnog karaktera, a neki su zakonom ozvaničili pljačku i to je nešto što je nedopustivo - rekao je Krivokapić za RTRS.

Prema njegovom mišljenju, Zakon treba da bude sporazum i dogovor, odnosno najbolje rešenje za sve zainteresovane strane.

Krivokapić je rekao da je mnogo značila podrška koja je stizala iz Republike Srpske i Srbije u vreme "borbe za očuvanje srpskih svetinja, ali i identiteta srpskog naroda", kazao je on.

- Podrška svakog čoveka koji je dobronameran je nešto što raduje. Dobro je i to što nijednu zvaničnu podršku nisam dobio od političara ni iz Republike Srpske niti iz Srbije, što govori o jednoj vrsti diplomatije da dok se sve unutrašnje stvari ne rieše kako treba, niko se ne oglašava zvanično - rekao je Krivokapić.

 
$bp("Brid_99816981", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});

On je rekao i da planira uskoro da poseti BiH, te da će se to dogoditi čim mu obaveze dozvole, jer je potrebno negovati dobre međusobne odnose.

- Gledaću da prvom prilikom posetim Trebinje, gde me čekaju brojne obaveze prema studentima na Fakultetu za proizvodnju i menadžment - rekao je Krivokapić.