HAOS POČEO U CRNOJ GORI: Pobednike izbora optužuju za fizičke napade na Bošnjake i demoliranje lokala u Pljevljima


IZVOR: Republika - 01.09.2020 | 07:58


Mediji u Crnoj Gori i okruženju javljaju kako su u Pljevljima, nakon objavljivanja rezultata izbora, pristalice opozicije tokom proslave demolirale lokal Emira Pilava i njemu naneli telesne povrede.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Milo Đukanović

Pdogorička "Pobjeda" piše da se napad na Pilava i njegovog oca dogodio u jednom kafiću kada su iz vozila izašla trojica muškaraca koja su nasrnula na njih.

U razgovoru za ovaj list, Pilav je rekao kako je situacija u Pljevljima katastrofalna i kako sve podseća na nesrećne devedesete godine prošlog veka.

- Vi ne znate šta se ovdje dešava i kakva je situacija. Sve podsjeća na devedesete. Zato pozivam državu i nadležne organe da pod hitno reaguju i preduzmu nešto kako bi zaštitili sve nas, sve moje sugrađane koji dijele našu sudbinu - rekao je Emir Pilav.

 
$bp("Brid_98946614", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

On je još i dodao da su mu napadači uputili pretnje i rekli da više neće živeti u Pljevljima.

- Ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovdje. Nakon toga pruženaje medicinska pomoć, gdje su ustanovljene lakše tjelesne povrede. Sinoć nijesmo oka sklopili, u ulici gdje je stanovništvo islamske vjeroispovijesti slušali smo cijelu noć povike „Selite se odavde“ , „Turci“ - kazao je Pilav.

Emir Pilav je bivši član i funkcioner Bošnjačke partije koja je naklonjena DPS-u i Milu Đukanoviću. Tokom litija koje su u proteklom periodu održavane u Pljevljima, Pilav je policiji prijavio čak četiri napada na njega. 

Foto: youtube.com/AlJazeeraBalkans

Emir Pilav

18. maja ove godine tužilaštvo u Pljevljima oslobodilo je svih optužbi Jovana Bajčetića koga je Emir Pilav prijavio da ga je tokom jedne litije gađao flašom u glavu ispred jednog kafića. Oštećeni je u izjavi za medije tada pohvalio brzu reakciju policije. Za sada nije poznato da je za bilo koja od navodnih 4 napada na njega neko kažnjen.

U najnovijem slučaju, mediji prenose da je policija obaveštena o napadu, ali nema informacija da su njihovi pripadnici izašli na teren i nekoga priveli. Sa druge strane, Pilav navodi da je dobio lake telesne povrede tokom napada, ali ne postoji informacija da je ovo prijavljeno nekoj zdravstvenoj službi.

 
$bp("Brid_98946652", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});

Sve ovo ukazuje na to da se radi o mogućoj lažnoj prijavi na Emira Pilava, a moguće je čak da su i pripadnici DPS-a izvršili napad u saradnji  sa pristalicom Mila Đukanovića, želeći da bace mrlju na izbornu pobedu opozicije..

Još pre održavanja parlamentarnih izbora najavljivano je da će u slučaju poraza Mila Đukanovića, u Crnoj Gori biti izazvani neredi jer lider DPS-a nije spreman da mirno preda vlast koju drži 30 godina.

Lideri opozicije su na ovo pripremljeni, te su još u izbornoj noći građane pozvali da ostanu mirni i da kod svojih kuća proslave pobedu.