MARIĆ O NAPADU NA BANSKE DVORE: Avioni su poletali iz Batajnice!


IZVOR: Republika - 07.10.2017 | 11:14


Povodom 26. godišnjice vazdušnih napada Jugoslovenske narodne armije (JNA) na Banske dvore 7. oktobra 1991, na Fejsbuku se oglasio HDZ-ov ministar državne imovine Goran Marić.

Foto: facebook.com/Goran Marić

Goran Marić

On je komentarisao ovu godišnjicu prozivajući našu zemlju.

- Kad prizovemo u svest slike tih događaja, pokaže se iznova snaga drame jednog naroda čiji se san o svojoj državi okrutno odgađao. Ali ne zaboravimo da je to bila ta presudna, izvorišna 1991. godina-božica neodgodiva rađanja Države. Iz snova o Domovini rodila se stvarna, slobodna i neovisna Hrvatska.

Ovih dana smo slušali od odgovorne osobe susedne Srbije, zemlje agresora na Hrvatsku, jednog njenog ministra, i to na verskom događaju, koji je izjavio da je u Hrvatskoj 90-ih bio građanski rat. Odgovor na ovu krivotvorinu i drskost je podsetnik na činjenicu da avioni koji su raketirali Hrvatsku nisu uzletali ni iz Slunja, ni iz Udbine ni iz Knina, nego s beogradske Batajnice. Čudna vrsta izjave od još čudovišnije osobe. 

Preživeli smo te dane i proživeli. Pokažimo da smo vredni i dostojni te drame rađanja. Kaže se da bi cveće u vrtu cvalo, mora se voleti. Učinimo i mi to prema vlastitoj domovini - napisao je u objavi, koju u celosti možete pročitati u priloženom postu.